123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID

luni, iunie 7th, 2021
Peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID, a anunțat luni Comitetul Național pentru Cooronarea Vaccinării în România (CNCAV). "Se poate! Viitorul României se vaccinează", este mesajul transmis pe pagina de Facebook RO Vaccinare.
Image: © GettyImages

Peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID, a anunțat luni Comitetul Național pentru Cooronarea Vaccinării în România (CNCAV). „Se poate! Viitorul României se vaccinează”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a început oficial, miercurea trecută, pe 2 iunie, imunizarea făcându-se cu serul produs de BioTech – Pfizer. Vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului la finalul lunii mai.

Minorii trebuie să vină însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, iar programarea în platformă elimină riscul așteptării, însă cei care nu au făcut o programare prealabilă se pot, de asemenea vaccina, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.