Noi cazuri de coronavirus au fost confirmate vineri în unele părți din S.U.A.
Image: © Getty Images

Noi cazuri de coronavirus au fost confirmate vineri în unele părți din S.U.A. Experții în domeniul sănătății cer oamenii să continue să practice măsuri preventive, cum ar fi spălarea de mână de rutină, pentru a evita virusul.

Numărul deceselor din Statele Unite din cauza focarului de coronavirus a crescut la 14 vineri, cu peste 225 de cazuri confirmate în toată țara. Pennsylvania și-a anunțat primele cazuri. Universitatea Johns Hopkins a anunțat că peste 100.000 de persoane au fost infectate în întreaga lume.

Președintele Donald Trump a semnat vineri dimineață un pachet de cheltuieli de urgență de 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea virusului.

Coronavirus in SUA

Administrația Trump acordă scutire de tarife pentru măști și alte articole medicale
Măștile și producătorii de aprovizionare medicală au primit scutire de la tarifele la import pe articole legate de virus importate din China, conform datelor guvernamentale analizate de NBC News.

Oficiul reprezentantului comercial al Statelor Unite, agenția care supraveghează procesul de excludere tarifară a administrației, a aprobat scutiri pentru mai multe companii care produc materiale medicale, inclusiv măști, draperii chirurgicale, șervețele de curățare și huse pentru stetoscop.

Wall Street Journal a fost primul care a raportat știrea.

Administrația Trump a fost analizată pentru procesul său de excludere opacă, unele solicitări fiind respinse fără nicio explicație.

Franța închide școlile din două regiuni cu rate mari de infecție
Franța urmează să închidă toate școlile din două regiuni în care au existat grupuri semnificative de cazuri de coronavirus, a declarat vineri premierul Edouard Philippe, într-o conferință de presă.

Toate școlile de grădiniță, grădinițe, licee și licee vor fi închise în Oise, o regiune din nordul Parisului, timp de 15 zile de luni, a spus el. A adăugat el măsuri similare în Haut-Rhin, o regiune din nord-estul țării.

Vorbind la aceeași conferință de presă, Franța, directorul general al Sănătății, Jerome Salomon, a declarat că în țară au fost confirmate 613 cazuri, dintre care 39 se aflau în spital cu o stare gravă. A adăugat el opt bărbați și o femeie.

Oficialii din domeniul sănătății efectuau în medie 1.000 de testări pe zi, a spus Salomon, adăugând că ar putea face mai multe dacă este nevoie.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.