16 milioane de oameni au fost infectați cu COVID-19 la nivel global pana acum

duminică, iulie 26th, 2020
este 16 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate oficial la nivel mondial, de la debutul pandemiei. SUA, America Latină şi Caraibe
Image: © GettyImages

Peste 16 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate oficial la nivel mondial, de la debutul pandemiei. SUA, America Latină şi Caraibe totalizează peste jumătate din numărul total al infectărilor, potrivit statisticilor agregate de Universitatea Johns Hopkins.

În toată lumea, peste 645.000 de oameni care au fost infectați cu COVID-19 au decedat.

Statele Unite sunt cel mai grav afectate, aproape 4,2 milioane de cazuri și 146.000 de decese.

În America Latină şi în Caraibe se înregistrează 4,3 milioane de cazuri și 182.501 decese, iar în Europa 3 milioane de cazuri și 207.000 de decese.

Ritmul de propagare a pandemiei continuă să se accelereze în lume, cu peste 5 milioane de noi cazuri detectate de la 1 iulie, adică mai mult de o treime dintre cazurile de COVID-19 declarate de la începutul pandemiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.