2020 focar de coronavirus în România

vineri, martie 6th, 2020
Pe 26 februarie, România a confirmat primul caz de COVID-19, un bărbat din Prigoria, Gorj, a fost pozitiv pentru SARS-CoV-2 după ce a intrat în contact cu un bărbat italian de 71 de ani din Cattolica, Italia.
Image: © Getty Images

La 22 ianuarie, guvernul român a anunțat mai multe măsuri preventive, inclusiv desemnarea a cinci spitale ca centre de izolare pentru noi cazuri, achiziționarea și plasarea scanerelor termice în aeroporturile internaționale și linii speciale destinate pasagerilor care provin din zone afectate de focarul COVID-19.

La 26 ianuarie, ministrul Educației și Cercetării a impus școlilor să răspândească conștientizarea cu privire la coronavirus.

La 21 februarie, în urma unui focar COVID-19 în Italia, guvernul român a anunțat o carantină de 14 zile pentru cetățenii care se întorceau din regiunile afectate.  Începând cu 6 martie, 22 de persoane sunt în carantină, iar 12.619 sunt monitorizate acasă.

Februarie 2020

Pe 26 februarie, România a confirmat primul caz de COVID-19, un bărbat din Prigoria, Gorj, a fost pozitiv pentru SARS-CoV-2 după ce a intrat în contact cu un bărbat italian de 71 de ani din Cattolica, Italia. Bărbatul italian a vizitat familia soției sale și a avut mai multe întâlniri de afaceri în România, în perioada 18 – 22 februarie. Omul român a fost internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din București.  Două zile mai târziu, bărbatul a fost testat și nu mai avea virusul. El ar fi externat dacă un al doilea test ar fi negativ. [10] Al doilea test este negativ, de aceea bărbatul va fi externat.  Ministrul Educației și Cercetării a impus școlile să răspândească conștientizarea coronavirusului și a modului de a proceda în caz de boală și a modului de prevenire și a ceea ce nu trebuie făcut.
La 28 februarie, au fost confirmate două noi cazuri, ambele implicând resortisanți români. Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Maramureș a fost internat la Clinica de Boli Infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. Se întorsese în România la 25 februarie din Italia.  O femeie în vârstă de 38 de ani, care s-a întors din Bergamo, în Italia, a fost pozitivă și a fost internată la un spital din Timișoara.

Martie 2020

Pe 3 martie, a fost confirmat un al patrulea caz, un bărbat de 47 de ani care se afla în același avion cu femeia deja confirmată de 38 de ani; a fost internat la Clinica de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

La 4 martie au fost confirmate încă două cazuri, un nepot al bărbatului care a confirmat în ziua precedentă și un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia.

La 5 martie, ambele cazuri confirmate la Timișoara s-au recuperat din COVID-19.

În 6 martie au fost confirmate încă trei cazuri, un coleg de clasă al tânărului de 16 ani din Timișoara, un bărbat de 51 de ani din Olt, care s-a întors din Italia și un bărbat de 40 de ani din Hunedoara care s-a întors de la Bergamo

Începând cu 6 martie, au existat nouă cazuri confirmate și trei recuperări în România.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.