2020 Novel Coronavirus (2019-nCoV), Wuhan, China

marți, ianuarie 28th, 2020
Corona virus, ce stim pana acum.

Ce stim despre coronavirus?

CDC monitorizează îndeaproape un focar de boli respiratorii cauzat de un nou (nou) coronavirus (numit „2019-nCoV”), care a fost detectat pentru prima dată în orașul Wuhan, provincia Hubei, China și care continuă să se extindă. Oficialii de sănătate chinezi au raportat mii de infecții cu 2019-nCoV în China, se pare că virusul s-a răspândit de la persoană la persoană în multe părți ale țării respective. Infecțiile cu 2019-nCoV, cele mai multe asociate cu călătoriile din Wuhan, sunt de asemenea raportate într-un număr tot mai mare de locații internaționale, inclusiv în Statele Unite.
Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși care sunt frecvente în multe specii diferite de animale, inclusiv cămile, bovine, pisici și lilieci. Rar, coronavirusurile animale pot infecta oamenii și apoi se răspândesc între oameni, cum ar fi cu MERS și SARS.

Sursa și răspândirea virusului coronavirus

Autoritățile chineze din domeniul sănătății au fost primele care au postat genomul complet al 2019-nCoV în pictograma GenBankexternal, baza de date a secvenței genetice NIH și în portalul Inițiativă globală pentru partajarea tuturor datelor gripei (pictograma GISAIDexternal), o acțiune care a facilitat detectarea acestei virus. CDC a postat genomul complet al virusului 2019-nCoV detectat la primul și al doilea pacient din SUA la GenBank.

2019-nCoV este un betacoronavirus, la fel ca MERS și SAR, toate având originea în lilieci. Secvențele de la pacienții din SUA sunt similare cu cele pe care China le-a postat inițial, ceea ce sugerează o posibilă apariție recentă a acestui virus dintr-un rezervor de animale.

La început, mulți dintre pacienții aflați în focar de boli respiratorii cauzate de 2019-nCov la Wuhan, China au avut o legătură cu o mare piață de fructe de mare și animale vii, ceea ce sugerează răspândirea animalelor. Mai târziu, un număr din ce în ce mai mare de pacienți nu a fost expus pe piețele animalelor, ceea ce indică răspândirea de la persoană la persoană. Oficialii chinezi raportează că în China se produce o răspândire de la persoană la persoană în comunitate. Aflați ce se știe despre răspândirea coronavirusurilor recent apărute.

Severitatea bolii

Atât MERS, cât și SARS au fost cunoscute ca cauzând boli severe la oameni. Tabloul clinic complet în ceea ce privește 2019-nCoV nu este încă complet clar. Bolile raportate au variat de la persoane infectate de coronavirus, cu simptome puține sau fără simptome, până la persoane bolnave grav și care mor. Aflați mai multe despre simptomele asociate cu 2019-nCoV.

Există investigații în curs pentru a afla mai multe. Aceasta este o situație în evoluție rapidă și informațiile vor fi actualizate pe măsură ce acestea devin disponibile.

Evaluare a riscurilor

Focarele de noi infecții cu virus în rândul oamenilor sunt mereu preocupare pentru sănătatea publică. Riscul acestor focare depinde de caracteristicile virusului, inclusiv dacă și cât de bine se răspândește între oameni, gravitatea bolii care rezultă și măsurile medicale sau de altă natură disponibile pentru a controla impactul virusului (de exemplu, vaccin sau medicamente de tratament) ).

Aceasta este o amenințare serioasă pentru sănătatea publică. Faptul că acest virus a provocat o boală severă și o răspândire susținută de la persoană la persoană este în cauză, dar nu este clar modul în care se va desfășura situația în Statele Unite în acest moment.

Riscul pentru persoane depinde de expunere. În acest moment, unele persoane vor avea un risc crescut de infecție, de exemplu, lucrătorii din domeniul asistenței medicale care au grijă de pacienții 2019-nCoV și alte contacte apropiate. Pentru publicul general american, care este puțin probabil să fie expus la acest virus, riscul de sănătate imediat din 2019-nCoV este considerat scăzut.

La ce să te aștepți

Este posibil să fie identificate mai multe cazuri de coronavirus în zilele următoare, inclusiv mai multe cazuri în Statele Unite. Având în vedere ceea ce s-a întâmplat anterior cu MERS și SARS, este probabil ca răspândirea de la persoană la persoană, inclusiv în Statele Unite.

Răspuns CDC

CDC monitorizează îndeaproape această situație și lucrează cu OMS și cu partenerii de stat și ai sănătății publice locale pentru a răspunde acestei amenințări emergente de sănătate publică.
Scopul răspunsului în curs de sănătate publică în SUA este de a conține acest focar și de a preveni răspândirea susținută a 2019-nCov în această țară.
CDC a înființat o structură de gestionare a incidentelor 2019-nCoV pe 7 ianuarie 2020. La 21 ianuarie 2020, CDC și-a activat sistemul de răspuns pentru situații de urgență pentru a oferi mai bine sprijin continuu răspunsului 2019-nCoV.
La 27 ianuarie 2020, CDC a emis ghiduri de călătorie actualizate pentru China, recomandând călătorilor să evite toate călătoriile neesențiale în toată țara (Aviz de sănătate pentru călătorii la nivelul 3).
CDC monitorizează bolile în rândul călătorilor și furnizează materiale educaționale pentru toți călătorii care ajung în Statele Unite din China pe 20 de aeroporturi din SUA cu stații de carantină din Statele Unite.
CDC a emis o notificare actualizată de avertizare a sănătății interimare (HAN) pentru a informa departamentele de sănătate de stat și locale și furnizorii de îngrijiri medicale despre acest focar la 17 ianuarie 2020.
CDC a implementat echipe multidisciplinare la Washington, Illinois, California și Arizona pentru a ajuta departamentele de sănătate cu management clinic, urmărire de contacte și comunicații.
CDC a dezvoltat un test de reacție în lanț în timp real-transcripție-polimerază (rRT-PCR) în timp real care poate diagnostica 2019-nCoV în probe respiratorii și serice din probe clinice. La 24 ianuarie 2020, CDC a postat public protocolul de analiză pentru acest test. În prezent, testarea acestui virus trebuie să aibă loc la CDC, dar în zilele și săptămânile următoare, CDC va împărtăși aceste teste cu partenerii interni și internaționali prin pictograma Resourceexternal International a agenției.
CDC a încărcat întregul genom al virusului din primul și al doilea caz raportat în Statele Unite în GenBank.
De asemenea, CDC crește virusul în cultura celulară, care este necesar pentru studii suplimentare, inclusiv pentru caracterizarea genetică suplimentară.

CDC Recomandă

În timp ce riscul imediat al acestui nou virus pentru publicul american este considerat a fi scăzut în acest moment, toată lumea poate face partea lor pentru a ne ajuta să răspundem la această amenințare emergentă pentru sănătatea publică:

Pentru toată lumea: în prezent este sezonul gripal și al bolilor respiratorii, iar CDC recomandă vaccinarea, luarea de măsuri preventive zilnice pentru a opri răspândirea germenilor și luarea de antivirale împotriva gripei, dacă este prescris.
Pentru profesioniștii din domeniul sănătății:
Fii atent la persoanele cu istoric de călătorie în China, febră și simptome respiratorii
Dacă sunteți un profesionist din domeniul sănătății care îngrijește un pacient 2109-nCoV, vă rugăm să aveți grijă de dvs. și să urmați procedurile recomandate de control al infecției.
Pentru persoanele care pot avea infecție cu VCV 2019: Vă rugăm să urmați instrucțiunile CDC despre cum puteți reduce riscul de a vă răspândi boala către alții.
Pentru călători: fiți la curent cu informațiile privind sănătatea de călătorie a CDC legate de acest focar.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.