250.000 de elevi vor putea fi testați pentru COVID-19

sâmbătă, septembrie 12th, 2020
Părinții trebuie să știe că se pot testa gratuit toți copiii care, din cauza alterării stării de sănătate în timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigații medicale suplimentare; părinții trebuie să solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului”, spune Firea
Image: © GettyImages

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că din prima zi de școală va demara proiectul „Școli sănătoase în București”, cu un buget de 50 de milioane de lei, prin care 250.000 de elevi vor putea fi testați pentru COVID-19, potrivit Mediafax.

Firea a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că sunt pregătite cabinetele medicale școlare pentru începerea anului școlar, acestea fiind dotate cu echipamente de protecție pentru personalul medical, cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente.

Coronavirus

„Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere”, spune Gabriela Firea.

De asemenea, edilul mai spune că ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară, însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă. ASSMB a încheiat, astfel, contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali.

Și cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj, mai anunță primarul general.

De asemenea, Primăria anunță și un nou proiect, cu un buget de 50 de milione de lei. Prin proiectul „Școli sănătoase în București”, se asigură posibilitatea testării gratuite cu aparate RT-PCR, pentru un număr de 250.000 de elevi din unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal aflate pe teritoriul Capitalei.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.