3 țări europene sunt pe cale să își ridice blocajele

sâmbătă, aprilie 11th, 2020
Chiar și în condițiile în care coronavirusul continuă să facă ravagii în întreaga Europă, unele țări din regiune iau în considerare slăbirea restricțiilor de distanțare socială pentru a recâștiga o aparență de normalitate - și repornește economia.
Image: © GettyImages

Chiar și în condițiile în care coronavirusul continuă să facă ravagii în întreaga Europă, unele țări din regiune iau în considerare slăbirea restricțiilor de distanțare socială pentru a recâștiga o aparență de normalitate – și repornește economia.

Însă experții se tem că ridicarea acestor măsuri prea devreme sau prea repede ar putea provoca un val de infecții, adâncind criza de sănătate a regiunii.

Austria intenționează să-și ușureze blocarea săptămâna viitoare; dacă trece prin aceasta, va fi prima națiune a continentului care își va redeschide magazinele și restaurantele închise. Danemarca va deschide școli și centre de îngrijire de zi la 15 aprilie, punând capăt opririi de trei săptămâni a țării. Pe 9 aprilie, Republica Cehă și-a ridicat o serie de măsuri de distanțare socială și intenționează să retragă interdicția de călătorie la 14 aprilie, permițând plecarea cetățenilor și a străinilor.

La începutul acestei săptămâni, Italia și Spania, două dintre cele mai afectate țări ale Europei, au avut în vedere și reducerea blocajelor lor – înainte de a decide câteva zile mai târziu că va trebui să le extindă cu cel puțin câteva săptămâni în plus.

„Pentru fiecare țară, ei încearcă să găsească acel punct dulce unic, cel perfect unde să poți gestiona totul”, mi-a spus Arjen Boin, expert în managementul crizelor la Universitatea din Leiden din Olanda.

„Va fi una dintre cele mai mari provocări cu care s-au confruntat guvernele democratice de mult timp, găsind acea cale de aur între o pandemie reemergătoare și uciderea economiei tale”, a spus Boin. „Va avea nevoie de multă înțelepciune și un leadership excepțional.”

Sursa:vox.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.