Stocurile globale au scăzut pe măsură ce răspândirea coronavirusului a determinat țări precum Italia și Israel să ia măsuri din ce în ce mai stricte pentru a încerca să încetinească focarul.
Image: © Getty Images

Stocurile globale au scăzut pe măsură ce răspândirea coronavirusului a determinat țări precum Italia și Israel să ia măsuri din ce în ce mai stricte pentru a încerca să încetinească focarul.

DREPT ACUM Israel a anunțat o carantină de 14 zile pentru toate sosirile internaționale, nu doar persoanele care călătoresc din țări cu focare majore .

Guvernele intensifică restricțiile de circulație.

Italia a început una dintre cele mai mari încercări de a restricționa circulația oamenilor într-o democrație, blocarea unei regiuni nordice afectând aproximativ 16 milioane de oameni și alimentând întrebări cu privire la respectarea cetățenilor.

Luni, Arabia Saudită a închis călătoriile aeriene și maritime în nouă țări. Regatul a trimis, de asemenea, un șoc prin economia globală, stimulând producția de petrol, determinând scăderea prețurilor.

Și în Statele Unite, unde administrația Trump a fost criticată pentru trimiterea de mesaje conflictuale cu privire la criză și că nu a reușit să se pregătească corespunzător pentru sosirea sa, unii oficiali guvernamentali au spus că ar putea fi necesare restricții mai stricte asupra mișcărilor oamenilor.

„Nu cred că ar fi la fel de draconic ca„ nimeni care nu intră și nimeni nu iese ”, a declarat în„ Fox News Sunday ”dr. Anthony S. Fauci, principalul expert american în boli infecțioase. „Dar va exista, dacă continuăm să obținem astfel de cazuri, în special la nivelul comunității, va exista ceea ce numim atenuare.”

Fără respectarea politicii, virusul și-a continuat marșul în toată țara, cu peste 580 de cazuri. California, New York, Oregon și statul Washington au declarat urgențe.

Stocurile globale au scăzut luni, la fel ca și prețurile petrolului.

În Europa, unde Italia este cea mai afectată țară, numărul de infecții confirmate a fost dublat mai mult în trei zile, cu focare semnificative în Franța, Germania, Spania, Elveția, Marea Britanie și Olanda.

În China, unde boala a început și au apărut cele mai multe cazuri, autoritățile continuă să-și sprijine succesul în a-și reduce răspândirea.

Primele școli s-au redeschis în China luni, însă experții au avertizat că până la ridicarea restricțiilor foarte stricte de circulație, va fi greu de măsurat cât de reușite au fost măsurile în înfrângerea virusului.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.