Răspândirea rapidă a noului coronavirus a ridicat spectrul unei pandemii globale, deoarece guvernele și-au ridicat răspunsurile de urgență, iar piețele financiare au scăzut din nou joi, în ciuda semnelor că focarul ar putea fi mai ușor în China.

Răspândirea rapidă a noului coronavirus a ridicat spectrul unei pandemii globale, deoarece guvernele și-au ridicat răspunsurile de urgență, iar piețele financiare au scăzut din nou joi, în ciuda semnelor că focarul ar putea fi mai ușor în China.

Piețele din SUA au scăzut brusc joi, după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus din Statele Unite care nu a putut fi legat de călătoriile străine. Statul California apelează la caz, raportat pentru prima dată de The Washington Post, prima sa instanță de transmitere a comunității. Spitalul monitorizează starea de sănătate a câtorva membri ai personalului care au putut intra în contact cu pacientul.

Japonia a spus școlilor să închidă pauzele de primăvară, ceea ce pentru majoritatea elevilor înseamnă de obicei la începutul lunii aprilie. Liderul australian a avertizat că o pandemie era inevitabilă, iar un parlamentar iranian a declarat că a dat rezultate pozitive pentru virus. Noi infecții și decese cauzate de covid-19, după cum se cunoaște boala cauzată de coronavirus, au apărut din Orientul Mijlociu în Europa și Coreea de Sud. Între timp, Departamentul de Stat a emis un aviz de călătorie de nivel 3 pentru Coreea de Sud, care a transmis o întrerupere economică extinsă în Asia.

În timp ce numerele oficiale din China au continuat să arate o scădere a cazurilor noi și a deceselor în țară, în alte părți ale lumii problema părea să se agraveze. Coreea de Sud a anunțat joi 505 de cazuri noi, aducând numărul total la 1.766, inclusiv un soldat american staționat pe peninsulă.

În altă parte, oficialii au anulat sau amânat evenimentele, inclusiv pelerinajele religioase din Arabia Saudită, întrucât îndoielile cresc cu privire la planurile Tokyo de a găzdui Jocurile Olimpice din 2020.

Iată cele mai recente evoluții:

  • O femeie din California de Nord a contractat coronavirusul fără să călătorească în regiunile lovite de focar sau să intre în contact cu cineva cunoscut de a avea infecția, primul semn al bolii poate fi răspândit în cadrul unei comunități americane, relatează Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.
  • Pe piețele financiare, toți cei trei indici au intrat pe teritoriul de corecție după deschidere, după ce au scăzut cu 10 la sută față de cele mai recente. Dow a scăzut cu 500 de puncte după deschidere, sau aproximativ 1,9 la sută. 500 și Standardul Poor compusul și Nasdaq au scăzut cu 2, respectiv 2,3 la sută.
  • Piețele globale s-au cutremurat și ele. FTSE din Marea Britanie a scăzut cu 3,2%, iar DAX-ul Germaniei a scăzut cu 3,3%. Nikkei din Japonia a scăzut cu mai mult de 2 la sută, deoarece multe școli japoneze au fost închise până la începutul lunii aprilie.
  • Primul ministru japonez Shinzo Abe a cerut școlilor să închidă pauză de primăvară – ceea ce înseamnă, în mod normal, la începutul lunii aprilie – în încercarea de a conține focarul.
  • În China, guvernul a anunțat o altă cădere consecutivă a cazurilor noi, cu 433 de noi infecții confirmate și 29 de decese noi. Majoritatea noilor cazuri și decese au fost în provincia Hubei. Un excelent expert chinez în domeniul sănătății a declarat joi că a crezut că China ar putea „controla” practic coronavirusul până la sfârșitul lunii aprilie.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.