Al doilea val cu Coronavirus în mai multe țări! Previziuni pentru România

duminică, iulie 26th, 2020
Multe țări din întreaga lume reintroduc restricțiile de prevenire a răspândirii COVID-19 întrucât numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 crește din nou de la o zi la alta.
Image: © GettyImages

Multe țări din întreaga lume reintroduc restricțiile de prevenire a răspândirii COVID-19 întrucât numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 crește din nou de la o zi la alta.

În România, unde numărul infectărilor raportate la un interval de 24 de ore a depășit pragul de 1.000 de îmbolnăviri și crete constant, unii experți susțin că în curând, dacă nu sunt respectate măsurile de siguranță, sistemul medical se va apropia de colaps, mai ales în ceea ce privește numărul de paturi dispobile în secțiile de Terapie Intensivă.
La nivel mondial, au fost raportate în ultimele 24 de ore peste 284.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind cel mai mare număr raportat până în prezent.

Statele Unite ale Americii, brzilia, India și Africa de Sud înregistrează cele mai mari creșteri. Și în Europa apar constant noi focare de COVID-19 iar în unele țări sau orașe sunt reinstituite măsurile de prevenție sau de restricție.

Spania, lovită de al doilea val de coronavirus
Reprezentanții spanioli din domeniul Sănătății au anunțat că statul s-a confruntat deja cu al doilea val al pandemiei. În mai multe localităţi şi districte s-a reintrodus măsura carantinării sau au fost impuse alte restricţii. De exemplu, în orașul Zaragoza au fost din nou interzise adunările de peste 10 persoane iar în Catalonia au fost închise cluburile, care tocmai ce fuseseră redeschise.

Al doilea val de coronavirus și în Germania
Un oficial din Germania recunoaște că statul a ajuns la al doilea val al pandemia după ce numărul infectări raportate zilnic este într-o continuă creștere, potrivit DPA.

În Statele Unite ale Americii numărul deceselor provocate de virusul SARS-CoV-2 se apropie de pragul de 150.000 iar zilnic apar noi focare. De exemplu, în Detroit, 13 călugăriţe din aceeaşi mânăstire au fost răpuse de virus

România, într-o continuă pantă ascendentă
Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc în continuare. România a raportat în ultimele 24 de ore 1.284 de noi cazuri de infecție cu coronavirus din 22.511 de teste efectuate. La ATI sunt internați 315 pacienți, un nou record și în acest sens. Decesele au scăzut în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 15, unul dintre aceastea fiind al unui pacient fără comorbidități.

„Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta, ce va sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive, cele care necesită suportul ventilator. Pragul roșu ar fi să avem 2.000 de cazuri în terapie intensivă – ceea ce nu văd previzibil în acest moment”, declara recent, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Și medicul Virgil Musta susține faptul că respectarea regulilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus este foarte importantă în lupta împotriva virusului ucigaș, acesta precizând și faptul că dacă măsurile impuse nu sunt respectate „nu vom face faţă pandemiei”.

Sursa: gandul.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.