Alegerile din Hong Kong, amânate din cauza pandemiei.

vineri, iulie 31st, 2020
Alegerile pentru Consiliul Legislativ din Hong Kong, programate în luna septembrie, au fost amânate pentru anul viitor, a anunţat vineri şefa executivului local, Carrie Lam, citată de dpa și Agerpres.
Image: © GettyImages

Alegerile pentru Consiliul Legislativ din Hong Kong, programate în luna septembrie, au fost amânate pentru anul viitor, a anunţat vineri şefa executivului local, Carrie Lam, citată de dpa și Agerpres.

Amânarea este cauzată de gravitatea celui de al treilea val al pandemiei de COVID-19 din Hong Kong, care nu dă semne de scădere în intensitate, a argumentat Carrie Lam.

„Epidemia reprezintă un risc grav pentru Hong Kong. Alegerile sunt ceva unic, cele mai mari din Hong Kong”, a spus Carrie Lam.

Ea a observat că organizarea a 4,4 milioane de potenţiali votanţi, inclusiv a unora din grupuri de mare risc, şi asigurarea personalului care să gestioneze secţiile de votare şi centrele de numărare a voturilor – multe dintre acestea în condiţii de aglomerare – ar putea pune oamenii într-un pericol mai mare de infectare.

Carrie Lam a mai spus că există încă mulţi localnici din Hong Kong care sunt eligibili să voteze, dar care sunt blocaţi peste hotare sau în China continentală, ceea ce face să fie imposibil pentru ei să voteze până pe 6 septembrie.

Noua dată alegerilor ar urma să fie 5 septembrie 2021.

Votul a fost „amânat din motive de interes public”, a declarat ministrul local al justiţiei, Teresa Chang.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.