Sistemul sanitar din Germania se apropie tot mai mult de limitele sale umane şi structurale, a avertizat cancelarul german Angela Merkel, care i-a îndemnat pe cetăţeni să respecte noile restriţii impuse în această ţară, care a intrat în lockdown parţial pe întreaga lună noiembrie, informează Agerpres.
Image: © GettyImages

Sistemul sanitar din Germania se apropie tot mai mult de limitele sale umane şi structurale, a avertizat cancelarul german Angela Merkel, care i-a îndemnat pe cetăţeni să respecte noile restriţii impuse în această ţară, care a intrat în lockdown parţial pe întreaga lună noiembrie, informează Agerpres.

„Stă în mâinile fiecăruia dintre noi să facem din această lună noiembrie succesul nostru comun, pentru a ajunge la un punct de cotitură”, a spus Merkel.

„Dacă în următoarele patru săptămâni reuşim să încetinim circulaţia virusului, atunci vom avea o lună decembrie suportabilă”, a adăugat cancelarul german, avertizând însă despre lupta împotriva COVID-19 că „lumina de la capătul tunelului este încă destul de departe”.

În privinţa sărbătorilor de iarnă, în special Crăciunul, Merkel a spus că acestea se vor reduce în acest an la reuniuni familiale restrânse şi că nu vor fi celebrări de amploare.

În aceaşi timp, noile restricţii în vigoare pentru luna noiembrie ar pute fi prelungite dacă situaţia o va impune.

„Ne apropiem tot mai mult de limitele umane şi structurale ale sistemului sanitar. Niciun guvern nu poate permite acest lucru, nici guvernul german şi eu nu doresc să-l permit”, a mai spus Angela Merkel.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.