Apelul medicilor chinezi pentru pacienții vindecați de coronavirus.

vineri, februarie 14th, 2020
1.486 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală, în afară de trei - în Hong Kong, Filipine și Japonia. Numărul celor infectați a crescut cu aproape 5.000, iar în total sunt peste 64.000 de cazuri. ONU a lăudat măsurile luate de Beijing până acum.
Image: © GettyImages

1.486 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală, în afară de trei – în Hong Kong, Filipine și Japonia. Numărul celor infectați a crescut cu aproape 5.000, iar în total sunt peste 64.000 de cazuri. ONU a lăudat măsurile luate de Beijing până acum.

Mii de pacienți din China infectați cu noul coronavirus au fost vindecați cu succes și externați din spital. Acum, autoritățile chineze le cer ajutorul și îi îndeamnă să doneze sânge, care să fie folosită pentru tratarea altor bolnavi.

Coronavirus

Zhang Dingyu, șef spital Wuhan: „Există un număr mare de anticorpi în pacienții vindecați, care pot ajuta la lupta cu virusul. Sper ca oamenii vindecați să vină la spital să doneze sânge, astfel încât să lucrăm împreună să salvăm pacienții care încă se chinuie cu boala.”

Principalul oficial ONU din China, echivalentul unui ambasador al organizației, a lăudat guvernul de la Beijing pentru acțiunile luate până acum împotriva epidemiei.

Nicholas Rosellini, rezident-coordonator ONU în China: „A fost o serie de acțiuni foarte viguroase luate de către guvern. Iar experții spun că asta a ajutat la reducerea dimensiunii epidemiei în Hubei, de exemplu. Asta înseamnă că numărul cazurilor ar putea fi semnificativ mai mic decât ar fi fost altfel.”

Wang Yi, ministrul chinez de Externe: „China s-a deschis în lupta cu această epidemie și a dat dovadă de transparență. Am împărtășit informațiile cu restul lumii și am lucrat împreună cu toată comunitatea globală.”

Firmele chineze își reîncep activitatea oprită din cauza epidemiei, ca să limiteze impactul economic și așa mare al bolii.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.