A fost una dintre primele țări europene care a pus restricții severe în mișcare și în apropierea magazinelor și școlilor, ca răspuns la evoluțiile din Italia vecină și la o creștere puternică a infecțiilor cu coronavirus în regiunile sale de vest.

VIENNA (Reuters) – Austria va extinde masiv testarea coronavirusului în zilele următoare pentru a localiza și a izola persoanele infectate și va evita o supraîncărcare a sistemului italian de sănătate, a declarat cancelarul Sebastian Kurz marți.

Republica alpină cu o populație de 8,8 milioane de persoane a testat până în prezent aproximativ 28400 de persoane, cu aproape 4.900 de cazuri și 28 de decese confirmate.

A fost una dintre primele țări europene care a pus restricții severe în mișcare și în apropierea magazinelor și școlilor, ca răspuns la evoluțiile din Italia vecină și la o creștere puternică a infecțiilor cu coronavirus în regiunile sale de vest.

În săptămânile următoare, Austria intenționează să testeze până la 15.000 de oameni pe zi, a spus cancelarul.

„De asemenea, vom lansa teste rapide, pentru a testa cât mai rapid sute de mii de oameni”, a spus Kurz într-o conferință de presă.

El s-a referit la teste noi, care sunt relativ ieftine, dar care durează mai mult decât testele de laborator folosite până acum.

Testarea largă este esențială pentru a obține o imagine clară a ratei reale de infecție și o idee despre cât de mulți oameni au dezvoltat imunitatea împotriva virusului, a spus cancelarul.

Prioritatea maximă a fost întârzierea maximului infecțiilor cât mai mult posibil pentru a evita o situație ca în Italia sau Spania, unde sistemele de sănătate sunt copleșite.

„Scopul nostru este ca numărul de infecții să se dubleze doar la fiecare 14 zile și nu la fiecare două, trei sau cinci zile și că vom stabili măsurile potrivite pentru a o menține în acest fel odată ce vom face din nou viața socială”, a spus Kurz.

Măsurile stricte ale Austriei sunt în vigoare până pe 13 aprilie, iar Kurz a spus că există o speranță că o retragere treptată ar putea începe a doua zi.

O grupă de lucru guvernamentală care dezvolta scenarii pentru „rampa” se ocupa în prezent de întrebări cum ar fi restabilirea ordinelor școlilor, întreprinderilor și producției.

Lecțiile din alte țări au arătat că este esențial să rămânem disciplinați și să folosim „datele mari”.

Sursa: reuters.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.