Austria le-a spus oamenilor să iasă din casa doar dacă este necesar

luni, martie 16th, 2020
Poliția ar aplica noi restricții asupra vieții publice, a spus guvernul, amenințând amenzile pentru nerespectarea acestora.
Image: © Getty images

Poliția ar aplica noi restricții asupra vieții publice, a spus guvernul, amenințând amenzile pentru nerespectarea acestora.

Măsurile mai dure s-au decis în cadrul unei sesiuni extraordinare a parlamentului, în timpul căreia cancelarul Sebastian Kurz a cerut populației să se autoizoleze și să limiteze contactele la „oamenii cu care trăiesc”.

Oamenii ar trebui să plece de acasă doar pentru a munci, pentru a cumpăra mâncare sau pentru a-i ajuta pe alții, a spus el.

„Libertatea de mișcare în țara noastră va fi limitată”, a spus Kurz, adăugând că măsurile au fost „necesare pentru apărarea sănătății poporului austriac”.

Până duminică, Austria a înregistrat 800 de cazuri de coronavirus și două decese.

Cafenele, restaurantele, locurile de joacă și instalațiile sportive vor fi de asemenea închise, în urma deciziei de vineri de a închide magazine neesențiale.

Orice adunări în aer liber ar fi destrămate, a spus Kurz, iar oamenilor li se va permite să iasă fie singuri, fie însoțite de oameni cu care trăiesc, a spus el într-un comunicat.

Kurz a spus că Austria se confruntă cu „săptămâni solicitante, dificile și dureroase”.

Guvernul suspendă acum și călătoriile aeriene cu Marea Britanie, Olanda, Rusia și Ucraina, după ce anterior au pus pe listă Italia, Spania, Franța și Elveția.

Regiunea tiroliană, aflată la granița cu Italia, este practic blocată de o săptămână.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.