Austria va impune noi restricții de călătorie pentru 32 de țări sau zone cu risc ridicat de coronavirus începând cu miezul nopții de luni, 27 iulie.
Image: © GettyImages

Austria va impune noi restricții de călătorie pentru 32 de țări sau zone cu risc ridicat de coronavirus începând cu miezul nopții de luni, 27 iulie.

„Lista roșie” a guvernului austriac include: Albania, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Egipt, India, Indonezia, Iran, Kosovo, Mexic, Moldova, Nigeria, Pakistan, Peru, Portugalia, România, Rusia , Macedonia de Nord, Senegal, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina, Filipine, provincia chineză Hubei, Chile, Muntenegru, Suedia, Ecuador, Africa de Sud.

Coronavirus in Europa

Excepțiile de la interdicția de intrare pentru resortisanții țărilor terțe se aplică profesioniștilor medicali, lucrătorilor sezonieri sau diplomaților. Dar dacă nu provin din țări sigure, ele trebuie să facă totuși un test PCR.

Pentru resortisanții țărilor terțe care nu sunt din UE, SEE sau Elveția, se aplică interdicția de intrare. Dar, dacă cetățenii acestor țări au ajuns din spațiul Schengen, trebuie să furnizeze un test PCR negativ pentru coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare.

După intrarea în țară, acești indivizi trebuie să sufere și o carantină de 10 zile. Pentru a face acest lucru, trebuie să furnizați dovada plasării. Oamenii trebuie să suporte singuri costurile.

Austriecii, cetățenii UE și SEE și cetățenii elvețieni care provin dintr-o zonă de risc care nu are o situație stabilă Covid-19, precum România, Serbia, Bosnia, Muntenegru, Suedia, Rusia sau Statele Unite, trebuie să aibă un certificat medical (test PCR negativ) sau efectuați un test în 48 de ore de la intrare.

Ca amintire, intrarea în UE în ansamblu rămâne închisă pentru cetățenii ucraineni, cu excepția anumitor categorii de ucraineni. Cumpărarea unui bilet de avion nu garantează un permis de trecere a frontierei.

Sursa:112 international


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.