Mii de magazine s-au redeschis în Austria, deoarece încearcă să ușureze restricțiile aduse pentru a stopa răspândirea coronavirusului.
Image: © GettyImages

Mii de magazine s-au redeschis în Austria, deoarece încearcă să ușureze restricțiile aduse pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Centrele de grădină, magazinele de bricolaj și magazinele mici se pot deschide, dar cu reguli stricte privind distanțarea socială.

În Italia, unde peste 20.000 de oameni au murit în pandemie, un număr limitat de magazine și întreprinderi au fost autorizate să se redeschidă.

Dar unele dintre cele mai afectate regiuni au decis să renunțe.

Lombardia și alte regiuni din nord își vor menține măsurile mai mult timp.

După cinci săptămâni sub închidere, magazinele care vând cărți, papetărie și haine pentru bebeluși și copii mici își pot redeschide ușile, dar cu reguli stricte privind numărul de clienți și igiena.

Între timp, Danemarca a spus că intenționează să ușureze blocarea mai repede decât a fost planificat inițial.

Comisia Europeană a cerut țărilor UE să se coordoneze între ele pentru a relaxa treptat măsurile.

Temeri de o reînviere mortală

Un document intern trimis de Comisie guvernelor UE spunea că chiar și măsurile pe etape ar duce „inevitabil la o creștere corespunzătoare a cazurilor noi”.

Restricțiile de ridicare au trebuit să aștepte ca răspândirea virusului să fie redusă pentru o perioadă semnificativă, a spus, cu o capacitate suficientă în unitățile de terapie intensivă pentru a face față unei a doua creșteri în cazuri și testarea crescută, împreună cu testele de anticorpi în masă.

Întreprinderile, magazinele și școlile ar trebui să conducă, urmată de redeschiderea limitată a restaurantelor, barurilor și cafenelelor.

Sursa:bbc.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.