Avertismentul unui medic ATI: Se apropie momentul când va trebui să aleagă pe cine salvează. „S-ar putea să fie mult o săptămână, două”
Image: © GettyImages

Un avertisment dur vine de la șeful secției de terapie intensivă de la Bârlad. Dacă numărul infectărilor cu noul coronavirus nu scade, în cel mult două săptămâni medicii vor fi puși în situația de a alege pacienții pe care îi tratează și pe care îl lasă să moară. Doctorul de la Bârlad a trecut prin experiența bolii, a fost și el internat la terapie intensivă.

Ion Chilinciuc, șeful secţiei ATI de la Spitalul Bârlad: Am avut o perioadă când eram destul de aglomerați cu pacienții și cu intervenții chirugicale. Oboseala își spune cuvântul. Probabil mi-a scăpat ceva în protecție.

Așa s-a infectat cu noul coronavirus medicul Ion Chilinciuc, șeful secției de terapie intensivă a spitalului din Bârlad. După o gardă s-a simțit slăbit și a mers să se testeze. A aflat că este bolnav. Din medic a devenit pacient.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.