De la temeri privind evoluția tehnologiei, frământări politice și până la anxietățile legate de sex, teoriile conspirației ne pot spune multe despre ceea ce se întâmplă în societatea de azi, dar și cum putem găsi rezolvări pentru aceste probleme, scrie BBC.
Image: © GettyImages

De la temeri privind evoluția tehnologiei, frământări politice și până la anxietățile legate de sex, teoriile conspirației ne pot spune multe despre ceea ce se întâmplă în societatea de azi, dar și cum putem găsi rezolvări pentru aceste probleme, scrie BBC.

Fiecare societate are propriile anxietăți și obsesii, iar teoriile conspirației profită tocmai de aceste temeri. În România, multe femei refuză să-și vaccineze fiicele împotriva HPV, virusul responsabil pentru 99% din cazurile de cancer de col uterin.

Coronavirus

În 2008, doar 2,5% dintre femeile eligibile din România au acceptat să se vaccineze. Ratele au fost atât de mici, încât programul de vaccinare din școli a fost abandonat, în cele din urmă. Acest lucru este surprinzător, având în vedere că în alte părți ale Europei, rata de vaccinare anti-HPV este de 80%.

Există mai multe motive pentru care mamele din România se tem de urmările acestui vaccin, majoritatea fiind alimentate de teoriile conspirației, inclusiv ideea că este o tentativă de a controla populația lumii făcând femeile infertile și că este un experiment medical realizat de industria farmaceutică – deși nu există dovezi pentru niciuna dintre aceste temeri.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.