Belgienii anticorp care poate combate coronavirusul?

marți, martie 17th, 2020
Institutul flamand de cercetări în biotehnologie (VIB) a anunțat luni descoperirea unui anticorp capabil să neutralizeze COVID-19.

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie (VIB) a anunțat luni descoperirea unui anticorp capabil să neutralizeze COVID-19. Cercetătorii de la Laboratorul Xavier Saelens, al acestui institut, au vorbit despre „un anticorp unic”. Totuși, înainte de lansarea pe piață a descoperirii, sunt necesare noi cercetări pentru a confirma rezultatle de până acum

Potrivit comunicatului de presă transmis de institut, acest anticorp ar putea oferi, spre deosbeire de un eventual vaccin, o protecție imediată, chiar dacă pentru o perioadă mai scurtă. Cei care ar putea beneficia imediat și nemijlocit de această descoperire ar putea fi cadrele medicale și persoanele cu risc crescut de expunere la virus.

Anticorpul a fost dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetare din Statele Unite”, potrivit Laboratorului Xavier Saelens

Sursa: europalibera.org


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.