Brazilia trece 1,5 milioane de cazuri de coronavirus

duminică, iulie 5th, 2020
Ministerul Sănătății din Brazilia a raportat vineri 42.223 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce a ridicat totalul la nivel național la 1.539.081.

Ministerul Sănătății din Brazilia a raportat vineri 42.223 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce a ridicat totalul la nivel național la 1.539.081.

Ministerul Sănătății a raportat, de asemenea, 1.290 de noi decese Covid-19, ceea ce duce la decesul țării la 63.174.

Barurile din Rio de Janeiro s-au redeschis ieri: imaginile TV locale arătau adunări mari de oameni în fața barurilor și restaurantelor din oraș, vărsându-se în stradă și blocând traficul auto.

Imaginile de social media au arătat grupuri de revere care fluturau măști, le licitau „tchau” sau la revedere. Alte videoclipuri de pe rețelele de socializare au arătat oamenilor înghesuiți în barurile din Rio și sărbătoarea a ceea ce au spus că „viața normală se întoarce” și „trimite măști și coronavirus în iad”.

Restricțiile relaxate de la Rio de Janeiro – care permiteau barurilor și restaurantelor să funcționeze cu 50% din capacitatea normală, atâta timp cât mesele erau la minimum doi metri distanță și unitățile închise până la 11 p.m. ora locală – a intrat în vigoare joi.

Gărzile municipale au forțat joi mai multe baruri în cartierul Leblon din Rio de Janeiro, din cauza mulțimilor de pe stradă, potrivit unei declarații a Gărzilor, raportate în mass-media locală.

Vineri, guvernul orașului Rio de Janeiro a declarat într-o declarație că va intensifica inspecția în zonele cu restaurante și baruri și va amenda pe cei care nu respectă regulile.

„Dacă nu se schimbă nimic, dacă guvernul nu acționează pentru a reprima, barourile nu cooperează și nu respectă regulile, iar oamenii nu au devenit conștienți, este posibil să fim nevoiți să ne închidem”, a adăugat Sarahyba.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.