Sâmbătă, Italia a avut cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de coronavirus de când focarul a început în nordul țării pe 21 februarie.
Image: © Getty Images

Italia a anunțat o carantină de coronavirus măreț, care va restricționa mișcarea a aproximativ un sfert din populația țării, în încercarea de a conține un focar de extindere.

Primul ministru Giuseppe Conte a semnat un decret chiar după miezul nopții duminică (ora locală) care interzicea tuturor să se deplaseze și să intre în Lombardia, cea mai bogată regiune din Italia și să locuiască în marea oraș Milano.

Interdicția include, de asemenea, cel puțin 14 provincii din regiunile vecine, inclusiv orașele Veneția, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia și Rimini.

Răspândirea fără precedent va avea loc până pe 3 aprilie și ar putea afecta aproximativ 16 milioane de oameni.

„Excepțiile vor fi permise doar pentru nevoile profesionale dovedite, cazuri excepționale și probleme de sănătate”, a spus dl Conte.

Toate muzeele, sălile de sport, centrele culturale, stațiunile de schi și bazinele de înot vor fi închise în zonele vizate, în timp ce concediul a fost anulat pentru lucrătorii din domeniul sănătății, în timp ce spitalele italiene se afundă sub presiunea virusului.

„Nu ne mai putem permite să adunăm oameni în aceste zone”, a spus dl Conte.

„Evident că școlile și universitățile sunt închise, în afară de învățarea la distanță. Toate nunțile civile și religioase și înmormântările au fost suspendate.”

Grăbiți-vă să evacuați înaintea carantinei

În orașul Padova din nordul regiunii Veneto s-a produs haos și confuzie, întrucât cuvântul s-a răspândit sâmbătă seara că guvernul intenționa să anunțe carantina.

Barurile și restaurantele la pachet s-au golit rapid, în timp ce multe persoane s-au repezit la gara din Padova.

Călătorii cu valize, purtând măști pentru față, mănuși și purtând sticle cu gel de igienizare au plecat spre trenul local.

Duminică după-amiază, guvernul australian a sfătuit toți călătorii să exercite un grad ridicat de prudență în Italia și să reconsidere nevoia de a călători în 10 orașe din Lombardia și unul din Veneto.

Primul ministru Scott Morrison a anunțat joi că călătorii din Italia se vor confrunta cu „măsuri avansate de screening” la intrarea în Australia.

Asta înseamnă că li se va cere mai multe întrebări la check-in și vor avea temperaturile verificate la sosire.

Italia raportează cea mai mare creștere zilnică a cazurilor

Sâmbătă, Italia a avut cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de coronavirus de când focarul a început în nordul țării pe 21 februarie.

În actualizarea sa zilnică, agenția de protecție civilă din Italia a declarat că numărul persoanelor cu coronavirus a crescut cu 1.247 în ultimele 24 de ore, ducând totalul la 5.883.

Alte 36 de persoane au murit, de asemenea, ca urmare a virusului, ducând totalul la 233.

În întreaga lume, din ce în ce mai multe țări au contribuit la o creștere mare a cazurilor de virus.

Țările occidentale au imitat din ce în ce mai mult China – unde virusul a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului trecut și care a suferit marea majoritate a infecțiilor – prin impunerea controalelor de călătorie și închiderea evenimentelor publice.

După ce orașul Veneția și-a anulat carnavalul prețuit și guvernele au avertizat cetățenii împotriva călătoriilor în Italia, epicentrul izbucnirii Europei, țara se confruntă cu o posibilă recesiune.

„Suprafața Marelui Canal este ca sticla, deoarece bărcile care transportă mărfuri nu sunt acolo. Pe vaporetti [autobuze de apă], sunt doar cinci sau șase persoane”, a spus Stefania Stea, vicepreședinte al asociației hotelieri din Veneția. .

 


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.