Care sunt simptomele care pot indica o formă persistentă de Covid-19

sâmbătă, octombrie 31st, 2020
Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar tot mai mulți pacienți se confruntă cu ”long covid”, o formă de boală ce se poate manifesta săptămâni întregi sau chiar luni întregi.
Image: © GettyImages

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar tot mai mulți pacienți se confruntă cu ”long covid”, o formă de boală ce se poate manifesta săptămâni întregi sau chiar luni întregi.

Cum aflii daca ai coronavirus?

”Long covid” sau coronavirusul de lungă durată îi îngrijorează pe medici, întrucât persoanele care dezvoltă această formă de boală nu sunt monitorizați în permanență. Totuși, potrivit Science Alert, câteva studii preliminare au arătat care sunt simptomele timpurii ce indică faptul că un bolnav nu se va recupera cu ușurință în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui studiu realizat de King’s College London, ce a fost realizat pe 4.000 de bolnavi de coronavirus din mai multe țări, precum Suedia, Marea Britanie și SUA, persoanele care dezvoltă o infecție de lungă durată se confruntă cu niște simptome specifice.

O nouă descoperire privind Covid-19. Simptomul pe care pacienții îl pot avea și la cinci luni de la vindecare

Rugați să-și înregistreze simptomele într-o aplicație mobilă, 20 la sută dintre bolnavi au declarat că nu se simțeau bine nici măcar la patru săptămâni de la contractarea virusului SARS-CoV-2. Mai mult de atât, până la opt săptămâni, aproape 190 de pacienți au declarat că suferă de simptome persistente, acestea manifestându-se și în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Cele cinci simptome care anticipează un caz de lungă durată de Covid-19 sunt oboseala, durerile de cap, dificultățile de respirație, durerile musculare și răgușeala, potrivit Science Alert.

Potrivit experților, identificarea acestora este un pas înainte în descoperirea unor posibile tratamente împotriva noului coronavirus.

”Este important să folosim informațiile obținute din primul val al pandemiei pentru a reduce impactul de lungă durată al celui de-al doilea val. Mulțumită oamenilor de știință, aceste informații ar putea deschide calea pentru strategiile de tratare și prevenire ale formei lungi de COVID-19”, a explicat dr. Claire Steves, autorul senior al studiului.

 

Sursa: digi-world.tv


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.