(CNN) Pentru prima dată, un pacient din SUA a contractat un nou coronavirus fără niciun indiciu de unde a provenit.
Image: © Getty Images

(CNN) Pentru prima dată, un pacient din SUA a contractat un nou coronavirus fără niciun indiciu de unde a provenit.

Pacientul din California nu a călătorit nicăieri cunoscut că are virusul, au spus Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Iar pacientul nu a fost expus la nimeni cunoscut a fi infectat.
Asta înseamnă că acesta ar putea fi primul caz american de „răspândire în comunitate” a virusului.
Locuitorul județului Solano a fost admis la UC Davis Medical Center săptămâna trecută, dar nu a fost testat pentru coronavirus până duminică, potrivit unei scrisori trimise miercuri personalului UC Davis și obținută de CNN.

UC Davis a solicitat testarea coronavirusului pentru pacient, dar pacientul „nu se potrivește criteriilor CDC existente” pentru o astfel de testare, se arată în scrisoare.Natura misterioasă a acestui caz este semnificativă, a spus dr. Dean Blumberg, specialist în boli infecțioase la UC Davis Medical Center.

„Asta sugerează că virusul este acolo în comunitate, iar asta înseamnă destul de mult că toată lumea riscă”, a spus el afiliat la CNN KCRA. „Nu știm de la cine ar putea să-l poarte. Nu știm de la cine putem primi asta.”Deși nu este clar de la cine a primit virusul UC Davis, „acea persoană probabil a expus alte persoane”, a spus Blumberg.

„Și trebuie să vă dați seama că acest virus este atât de nou, încât niciunul dintre noi nu are imunitate la el. Deci, oricine este expus riscului mare de a se infecta cu asta”.
SUA are 60 de cazuri confirmate de coronavirus inedit, a declarat secretarul pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar.

  • 42 sunt foști pasageri pe vasul de croazieră Diamond Princess, locul unui focar recent și carantină.
  • 3 sunt americani recent repatriați din Wuhan, China, epicentrul focarului.
  • Un pacient de la UC Davis Medical Center a contractat boala prin mijloace necunoscute.
  • Majoritatea celorlalți 14 pacienți au fost fie recent în China, fie soțul cuiva care s-a întors recent din China.

Îngrijorări și speranțe cu privire la testarea coronavirusului

Pacientul UC Davis a fost transferat de la un alt spital din California, pe 19 februarie, cu o infecție virală suspectată, scrie scrisoarea spitalului universitar.
UC Davis a declarat că a solicitat testarea CDC pentru COVID-19, denumirea oficială a virusului, deoarece nici județul Sacramento și nici Departamentul de Sănătate Publică din California nu au efectuat teste.

Deoarece pacientul nu s-a potrivit criteriilor CDC existente pentru COVID-19, un test nu a fost administrat imediat, scrie scrisoarea. „UC Davis Health nu controlează procesul de testare.”
CDC a comandat testarea duminică, iar rezultatele au revenit pozitive miercuri, scrie scrisoarea.
S-au preocupat testele și disponibilitatea acestora.
Administrația SUA pentru Alimente și Droguri a autorizat un test în două etape pentru noul coronavirus care va permite laboratoarelor, altele decât CDC, să testeze virusul, a spus Azar joi.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.