Ce este un coronavirus, de unde provine temutul 2019-nCoV şi cum ne putem proteja de el

miercuri, ianuarie 22nd, 2020
Tot ce ştim despre virusul misterios din Wuhan, China.

Un virus misterios, apărut în China, a ucis cel puţin nouă persoane şi a îmbolnăvit sute de oameni, potrivit autorităţilor din statul asiatic. Boala s-a extins şi în alte ţări, printre care Japonia, SUA, Thailanda şi Coreea de Sud. Vă prezentăm toate informaţiile pe care le avem în acest moment despre această ameninţare.

Potrivit experţilor, virusul se poate transmite de la om la om, dar deocamdată nu există o metodă eficientă de combatere a lui. Răspândirea bolii este ajutată şi de faptul că milioane de cetăţeni călătoresc cu ocazia Anului Nou Chinezesc, eveniment sărbătorit pe 25 ianuarie.

Ce este un coronavirus?

Virusul apărut în China, numit 2019-nCoV, este un coronavirus şi afectează zone precum nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră ridicată şi dificultate mare în a respira. Această familie de viruşi afectează, de obicei, animalele. Numele de coronavirus vine de la asemănarea lor, datorită „ţepilor” care ies din membrană, cu coroana soarelui.

Perioada de incubaţie a noului virus este de aproximativ două săptămâni, potrivit New York Times.

Coronavirusul a apărut în centrul Chinei în decembrie 2019, în oraşul Wuhan, care are o populaţie de 11 milioane de locutori.

Sursa: mediafax.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.