Ce știe Marea Britanie despre coronavirus pe care restul Europei nu îl stie?

vineri, martie 13th, 2020
Flanțat de consilierii științifici și medicali din țară, premierul a anunțat că guvernul său trece la faza „de întârziere” a planului său pentru a combate focarul
Image: © GETTY IMAGES

Flanțat de consilierii științifici și medicali din țară, premierul a anunțat că guvernul său trece la faza „de întârziere” a planului său pentru a combate focarul și i-a avertizat pe britanici că se confruntă cu „cea mai gravă criză de sănătate publică pentru o generație”. și ar trebui să fie pregătit „să-și piardă cei dragi înainte de timpul lor”.

Și totuși, în fața unor astfel de perspective grave, Marea Britanie ar lua măsurile de precauție stricte ca și alte țări afectate? Nu, a fost răspunsul. Cel puțin nu deocamdată.

Guvernul britanic a spus în nenumărate rânduri că nu crede că interzicerea adunărilor la scară largă și închiderea școlilor – cum au făcut Italia, Franța, Germania și Spania – ar fi eficiente în prevenirea răspândirii bolii.

Acest lucru vine în ciuda faptului că unele părți ale insulelor britanice, inclusiv Republica Irlanda și Scoția (care se află în Marea Britanie, dar are un sistem de asistență medicală separat), își imită acum vecinii continentali.

Cea mai recentă recomandare a britanicilor este să se auto-izoleze timp de șapte zile dacă încep să experimenteze o tuse persistentă sau o temperatură ridicată și să continue cu igiena riguroasă, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor și dezinfectarea suprafețelor.

Miniștrii guvernului susțin că deciziile lor sunt conduse pur și simplu de știință. Aceștia spun, în prezent, sugerează că ar fi benefic pentru țară să construiască un fel de imunitate la efective la noua tulpină de coronavirus. Pe scurt, autoritățile doresc ca unii britanici să obțină eroarea, mai ales că pentru mulți, simptomele sale nu vor fi deosebit de debilitante.

Abordarea a împărțit opinia în comunitatea medicală. Unii experți l-au acuzat pe Johnson că nu a reușit să înțeleagă gravitatea situației, în timp ce alții au lăudat guvernul pentru că a refuzat să se prezinte la presiunea de pe întregul continent pentru a se împiedica de mișcările publicului.

Începând de vineri, numărul de cazuri confirmate în Marea Britanie a fost de 798, cu 10 decese. Cu toate acestea, consilierul științific șef al guvernului, Patrick Vallance, a recunoscut că era posibil ca între 5.000 și 10.000 de persoane să fie deja infectate. Și cu capacitatea de testare acum urmează să fie acumulată până la 10.000 de persoane pe zi, cu siguranță numerele vor crește.

Sursa: CNN.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.