Cel mai bun rezultat pentru coronavirus și cel mai rău

sâmbătă, martie 21st, 2020
Alte două coronavirusuri letale, SARS și MERS, ambele au ieșit la vedere, iar acest lucru este posibil aici. „Speranța mea este ca Covid-19 să nu supraviețuiască”, a spus dr. Charles G. Prober, profesor la Școala Medicală Stanford.

Iată cea mai groaznică versiune a vieții de la un an de acum: Peste două milioane de americani au murit din cauza noului coronavirus, aproape toți jeliti fără înmormântări. Nenumărate altele au murit, deoarece spitalele sunt prea copleșite pentru a face față în mod adecvat atacurilor de cord, astmului și crizelor de diabet. Economia sa transformat într-o depresie, căci politica fiscală și monetară sunt ineficiente atunci când oamenii se tem să iasă, întreprinderile sunt închise și zeci de milioane de oameni sunt șomeri. Un vaccin pare încă departe, imunitatea dintre cei care și-au revenit se dovedește trecătoare, iar coronavirusul s-a alăturat gripei sezoniere ca un pericol recurent.

Iată un scenariu alternativ pentru martie 2021: Viața a revenit în mare parte la normal până la sfârșitul verii 2020, iar economia a revenit puternic. Statele Unite au utilizat un șoc puternic și scurt în primăvara anului 2020 pentru a rupe ciclul de transmisie; Vremea caldă a redus apoi noile infecții și a oferit un răgaz de vară pentru emisfera nordică. Până la cel de-al doilea val în toamnă, mutațiile au atenuat coronavirusul, multe persoane au fost imune și medicamentele au fost eficiente în tratarea acestuia și chiar în reducerea infecției. Mii de americani au murit, în mare parte octogenari și nonagenari și unii cu afecțiuni respiratorii, dar până în februarie 2021, vaccinările au fost introduse la nivel mondial și virusul a fost cucerit.

Cel mai bun caz

Am vorbit cu epidemiologii despre cele mai bune și cele mai grave situații ale acestora pentru a evalua ceea ce poate fi în față și a vedea cum putem înclina echilibrul. Permiteți-mi să încep cu cel mai bun caz, deoarece am putea folosi cu toții o doză de speranță – care poate fi chiar terapeutică – înainte de a prezenta un prognostic mai slab.

„Cel mai bun caz este că virusul mută și de fapt moare”, a spus dr. Larry Brilliant, un epidemiolog care, ca tânăr doctor, a făcut parte din lupta pentru eradicarea variolei. Brilliant a fost consultant pentru filmul „Contagion”, în care un virus a evoluat pentru a deveni mai mortal, dar aceasta este excepția. „Numai în filme, virusurile par să se agraveze”, a explicat el.

Alte două coronavirusuri letale, SARS și MERS, ambele au ieșit la vedere, iar acest lucru este posibil aici. „Speranța mea este ca Covid-19 să nu supraviețuiască”, a spus dr. Charles G. Prober, profesor la Școala Medicală Stanford.

Mai multe țări au arătat că acțiuni decisive pot transforma valul pe Covid-19, cel puțin pentru o perioadă de timp. China, uimitor, a raportat joi niciun singur nou caz de transmisie internă. În timp ce China este încă vulnerabilă la un al doilea val, s-a arătat că virusul poate fi squelched.

Cazul cel mai rău

Acum ajungem la celălalt capăt al gamei de posibilități. Dr. Neil M. Ferguson, un epidemiolog britanic care este considerat unul dintre cei mai buni modelatori de boli din lume, a produs un model sofisticat, cu cel mai rău caz de 2,2 milioane de decese în Statele Unite.

L-am întrebat pe Ferguson pentru cel mai bun caz al său. „Aproximativ 1,1 milioane de decese”, a spus el.

Când este cel mai bun caz, este dificil să te simți optimist.

Ferguson se întreabă dacă Coreea de Sud și alte țări își pot menține succesul timp de 18 luni până când un vaccin este gata, chiar și în timp ce noi cazuri sunt în mod constant importate. Într-adevăr, în ultimele zile a fost raportată o explozie de cazuri noi la Singapore, Hong Kong și Taiwan.

În ceea ce privește speranța că Statele Unite pot emula Singapore sau Coreea de Sud, poate fi un salt.

America și Coreea de Sud au raportat primele cazuri de Covid-19 în aceeași zi, dar Coreea de Sud a luat în serios epidemia, a creat prompt un test eficient, a folosit-o pe scară largă și a observat că cazurile au coborât cu peste 90% din vârf. Spre deosebire de teste, Statele Unite au respins greoi, iar președintele Trump a respins în repetate rânduri coronavirusul, spunând că este „total controlat” și „va dispărea”, insistând că nu este „deloc preocupat”. Statele Unite au făcut în continuare doar un pic mai mult de 10 la sută la fel de multe teste pe cap de locuitor ca Canada, Austria și Danemarca.

În unele cazuri, Statele Unite se află la doar opt zile în spatele Italiei pe o traiectorie similară și este dificil de observat cum America poate pirueta de la calea Italiei la cea a Coreei de Sud. Statele Unite pot avea deja 100.000 de cetățeni infectați – nimeni nu știe. Sunt prea multe de urmărit. Într-adevăr, se poate susține că SUA nu este doar pe aceeași cale ca Italia, dar este și mai puțin pregătită, pentru că America are mai puțini medici și paturi de spital pe cap de locuitor decât Italia – și o speranță de viață mai scurtă chiar și în cele mai bune vremuri.

Mitre, un non-profit care lucrează la asistența medicală, a calculat că cazurile de coronavirus se dublează mai repede în Statele Unite decât în ​​orice altă țară examinată, inclusiv în Italia și Iran.

Coșmarul este un surmenaj care copleșește sistemul spitalicesc. Un coleg Times, Stuart A. Thompson, și cu mine am lucrat cu doi epidemiologi pentru a dezvolta un model interactiv al virusului care a sugerat că până la 366.000 de I.C.U. paturile pot fi necesare în Statele Unite pentru pacienții cu coronavirus la un moment dat, de peste 10 ori numărul disponibil. Un studiu de la Harvard a ajuns la o concluzie similară.

Acesta este un interval de liniște, atunci când Statele Unite ar trebui să urmeze de urgență investițiile în vaccinuri și terapii, să abordeze deficiențele severe de materiale și echipamente medicale și să ofere medicilor pensionari și medicilor militari autoritatea juridică să practice în criză. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ford Motor Company a prezentat un bombardier B-24 la fiecare 63 de minute; astăzi, ar trebui să eliminăm ventilatoarele și măștile de față, dar nu este nimic similar cu urgența.

Peter Hotez, un om de știință eminent de vaccin la Baylor College of Medicine, mi-a spus că el și colegii săi au un vaccin candidat pentru coronavirus, dar încă nu au reușit să alinieze fonduri suficiente pentru studiile clinice.

Sursa: nytimes.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.