Numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate în China marți este cel mai mare din ultimii doi ani, de la începutul pandemiei, scrie The Guardian. Aproape 90% din noile infectări sunt în apropierea graniței cu Coreea de Nord, în provincia Jilin care a plasat în carantină 24,1 milioane de locuitori.
Image: © GettyImages

China a raportat marţi 5.280 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la primul val epidemic de la începutul anului 2020.

China a reuşit să oprească în mare măsură epidemia recurgând la măsuri stricte de izolare, dar tulpina Omicron a dat naştere în ultimele luni la numeroase focare în întreaga lume.

Locuitori din cel puțin 11 orașe și regiuni din toată țara au fost plasați în carantină la domiciliu. În ultimele zile, zeci de milioane de oameni au fost plasaţi în carantină la domiciliu, în special în metropola tehnologică Shenzhen, care găzduiește 17 milioane de oameni.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.