China dezinfectează banii și autobuzele de coronavirus cu raze ultraviolete

sâmbătă, martie 14th, 2020
Raze ultraviolete (UV) pentru dezinfectarea autobuzelor şi a ascensoarelor: aceasta este metoda high-tech şi ultra-rapidă utilizată în China pentru a elimina orice potenţială urmă a noului coronavirus, relatează vineri AFP.

Raze ultraviolete (UV) pentru dezinfectarea autobuzelor şi a ascensoarelor: aceasta este metoda high-tech şi ultra-rapidă utilizată în China pentru a elimina orice potenţială urmă a noului coronavirus, relatează vineri AFP.

În faţa epidemiei de Covid-19, care a făcut deja peste 3.100 de decese în ţară, companiile chineze se află sub presiune: trebuie să urmeze cu stricteţe instrucţiunile de prevenţie date de autorităţi, informează Agerpres.

Compania de transport public din Shanghai, Yanggao, a transformat un tunel de spălare obişnuit pentru autobuze într-o zonă de dezinfectare echipată cu 120 de lămpi UV.

Acest nou proces reduce durata operaţiunii de la 40 de minute la … 5 minute.

„De la începutul epidemiei (…) am căutat un mijloc de dezinfectare mai eficient”, a declarat Qin Jin, directorul general adjunct al Yanggao.

Vechiul proces necesita prezenţa constantă a doi angajaţi. Ei pulverizau lichid dezinfectant pe vehicul înainte de a-l şterge.

„Problema cu acest proces este că uneori nu poţi ajunge în anumite locuri”, a mai spus Qin.

Yanggao a stabilit un parteneriat cu un furnizor de dispozitive pentru dezinfecţie cu raze ultraviolete pe care le foloseşte pentru o parte din flota sa. Compania dispune de două camere în care se pot dezinfecta peste 250 de autobuze pe zi, din cele 1.000 pe care le deţine compania de transport, a spus Qin Jin.

Yanggao nu este singura companie chineză care foloseşte această tehnologie.

Banca Centrală a Chinei a anunţat în februarie că va folosi razele ultraviolete pentru a dezinfecta toate bancnotele.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.