China încearcă să repornească economia în timp ce combate focarul coronavirus

miercuri, februarie 12th, 2020
China ordonă liderilor locali să reia producția în timp ce se luptă cu virusul.
Image: © Getty Images

Un oficial japonez a dat rezultate pozitive după ce a cercetat pasagerii pe o navă ținută sub carantină în portul Yokohama.

China ordonă liderilor locali să reia producția în timp ce se luptă cu virusul.
Autoritățile chineze au aprobat o strategie largă pentru a încerca să pună sub control focarul de coronavirus în timp ce repornește producția economică, au comunicat miercuri seara punctele de presă ale statului.

Președintele Xi Jinping a ordonat ca reducerile fiscale să fie redactate și puse în aplicare.

Coronavirus

Premierul Li Keqiang, oficialul nr. 2 al țării și cabinetul țării a solicitat ca proiectele majore de construcție să înceapă în toată țara cât mai curând posibil.

Întreprinderilor de stat li s-a spus să taie chiriile. Băncile au primit ordin să mențină ratele dobânzilor scăzute.

Guvernele orașului li s-a spus să se asigure că muncitorii care s-au dus acasă pentru vacanța de Anul Nou Lunar își pot atinge locurile de muncă.

Cele mai puternice două organe politice din China – Comitetul permanent al Partidului Comunist Politburo și cabinetul de miniștri al guvernului – au emis fiecare ordine similare. Ambele grupuri au oferit indicii ale programului de stimulare destul de larg la care se așteaptă curând mulți economiști.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.