China lansează aplicația „detector de contact apropiat” impotriva coronavirus

marți, februarie 11th, 2020
China a lansat o aplicație care le permite oamenilor să verifice dacă au riscat să prindă coronavirusul.
Image: © GettyImages

China a lansat o aplicație care le permite oamenilor să verifice dacă au riscat să prindă coronavirusul.

„Detectorul de contact apropiat” le spune utilizatorilor dacă au fost în apropierea unei persoane care a fost confirmată sau suspectată de virus.

Aplicatie Coronavirus

Persoanelor identificate ca fiind în pericol li se recomandă să rămână acasă și să informeze autoritățile medicale locale.

Tehnologia strălucește supravegherea atentă a guvernului chinez asupra populației sale.

Pentru a face o anchetă, utilizatorii scanează un cod de răspuns rapid (QR) pe smartphone-urile lor folosind aplicații precum serviciul de plată Alipay sau platforma de socializare WeChat.

Odată ce noua aplicație este înregistrată cu un număr de telefon, utilizatorii sunt rugați să introducă numele și numărul de identificare. Fiecare număr de telefon înregistrat poate fi apoi utilizat pentru a verifica starea a până la trei numere de identificare.

Aplicația a fost dezvoltată în comun de departamentele guvernamentale și China Electronics Technology Group Corporation și este susținută de date de la autoritățile de sănătate și transport, potrivit agenției de știri administrată de stat Xinhua.

Este cunoscut faptul că guvernul chinez efectuează niveluri ridicate de supraveghere asupra cetățenilor săi, însă experții în domeniu sugerează că, în acest caz, cel puțin, acesta nu va fi văzut ca fiind controversat în interiorul țării.

Avocatul tehnologic din Hong Kong, la firma de avocatură DLA Piper, Carolyn Bigg, a declarat pentru BBC: „În China și în Asia, datele nu sunt văzute ca fiind ceva care să fie închis, ci este ceva care poate fi folosit. Cu condiția să fie făcute într-un mod transparent mod, cu acordul acolo unde este nevoie. ”

„Din perspectivă chineză, acesta este un serviciu cu adevărat util pentru oameni … Este un instrument cu adevărat puternic, care arată cu adevărat puterea datelor folosite pentru bine”, a adăugat ea.

Guvernul chinez definește „contactul apropiat” ca fiind apropiat, fără o protecție eficientă, cazuri confirmate, suspecte sau ușoare ale coronavirusului în timp ce persoana era bolnavă, chiar dacă nu prezentau simptome la acea vreme.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.