Comisia Europeană a semnat primul contract pentru cumpărarea unui vaccin anti-coronavirus. Contractul a fost semnat cu compania farmaceutică AstraZeneca pentru achiziția a 300 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de această companie și aflat în acest moment în fază experimentală, relatează Agerpres.

Comisia Europeană a semnat primul contract pentru cumpărarea unui vaccin anti-coronavirus. Contractul a fost semnat cu compania farmaceutică AstraZeneca pentru achiziția a 300 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de această companie și aflat în acest moment în fază experimentală, relatează Agerpres.

Anterior semnării contractului, executivul european semnase un pre-acord de achiziție pentru acest vaccin. Comisia Europeană a mai încheiat pre-acorduri de achiziţie a unor vaccinuri împotriva COVID-19 cu companiile farmaceutice Sanofi, Johnson&Johnson, Curevac şi Moderna.

Este vorba de primul contract semnat de UE pentru cumpărarea unui potenţial vaccin împotriva noului coronavirus. Contractul prevede şi opţiunea cumpărării a 100 de milioane de doze suplimentare.

Dacă vaccinul se va dovedi a fi eficace şi sigur, dozele achiziţionate în baza acestui contract vor fi distribuite proporţional statelor membre ale UE în funcţie de populaţia fiecăreia.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.