Un grup de primii respondenți din statul Washington, un om de știință din California, o femeie dintr-o unitate de locuit asistată din Florida - toate sunt îngrijorate pentru că cred că ar putea avea coronavirus nou, dar spun că nu pot fi testate.
Image: © Getty Images

(CNN) Un grup de primii respondenți din statul Washington, un om de știință din California, o femeie dintr-o unitate de locuit asistată din Florida – toate sunt îngrijorate pentru că cred că ar putea avea coronavirus nou, dar spun că nu pot fi testate.

Ei și mulți alții spun CNN că suferă simptome asociate cu ceea ce este cunoscut oficial ca Covid-19 și sunt îngrijorați că ar fi putut intra în contact cu cineva care are virusul. Sunt supărați și frustrați după ce au încercat să se testeze, doar pentru a fi refuzați. Poveștile lor au intrat în linia de vârf a CNN chiar în timp ce joi, vicepreședintele Mike Pence, a declarat pentru emisiunea matinală a CNN, „New Day”, că oricine are ordin de medic ar putea fi testat.
– Nu există nici o barieră … spuse Pence. „Nu faceți greșeală în acest sens, progresăm constant”.

Anxietatea și confuzia cu privire la disponibilitatea și criteriile pentru testare au fost teme dominante joi, în timp ce națiunea a continuat să se lupte cu pandemia.
Un medic de îngrijire primară din Massachusetts a spus că afirmația lui Pence potrivit căreia oricine are ordinele medicului pentru testare poate fi obținută este „total falsă”.

Medicul descrie „nebunia” testării coronavirusului

În afară de pacienții bolnavi critici care sunt spitalizați, medicul a declarat că Departamentul de Sănătate Publică din Massachusetts aprobă testarea doar pentru persoanele care au fost expuse la cineva care a testat deja pozitiv sau care a călătorit într-una dintre cele cinci țări cu impact puternic din afara SUA în ultimele 14 zile, care reflectă orientările CDC.
„Este o nebunie”, a spus medicul, care a vorbit cu condiția anonimatului.

Nu există nici măcar teste la îndemână pe care să le folosească dacă un pacient a fost aprobat pentru testare, a spus medicul.
„Chiar dacă pacientul a fost în jur și a fost expus la cineva care tuse, bolnav, strănut, nu le pot da un test de coronavirus”, a spus medicul. „Suntem invocați de departamentul nostru de sănătate publică și CDC cu privire la capacitatea noastră de a combate această pandemie”.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.