Coreea de Nord în alertă cu privire la „primul caz suspect de coronavirus”

duminică, iulie 26th, 2020
Agenția de știri de stat KCNA a declarat că o persoană care s-a dezamăgit în Coreea de Sud în urmă cu trei ani săptămâna trecută s-a întors peste linia de demarcație avea simptome Covid-19.
Image: © GettyImages

Coreea de Nord a raportat ceea ce descrie drept primul caz suspect de coronavirus din țară.

Agenția de știri de stat KCNA a declarat că o persoană care s-a dezamăgit în Coreea de Sud în urmă cu trei ani săptămâna trecută s-a întors peste linia de demarcație avea simptome Covid-19.

Liderul Kim Jong-un a organizat o întâlnire de urgență cu oficiali de top, impunând o blocare în orașul de frontieră Kaesong.

Coreea de Nord, un stat secret, a spus anterior că nu are cazuri Covid-19 – dar analiștii spun că acest lucru este puțin probabil.

„Un eveniment de urgență s-a întâmplat în orașul Kaesong, în cazul în care o fugă care a plecat spre sud în urmă cu trei ani, o persoană care este suspectată că a fost infectată cu virusul vicios s-a întors pe 19 iulie după ce a trecut ilegal linia de demarcație”, a spus KCNA.

La întâlnirea politburo de sâmbătă, domnul Kim a comandat un „sistem de urgență maximă” pentru a conține virusul.

KCNA a adăugat că dl Kim a lansat, de asemenea, o anchetă cu privire la modul în care persoana a reușit să treacă granița puternic fortificată, avertizându-i pe cei responsabili că va fi administrată „o pedeapsă severă”.

În același timp, în ultimele zile, Coreea de Sud nu a raportat nicio trecere ilegală a frontierei demilitarizate.

Coreea de Nord și-a închis granițele și a izolat mii de oameni în urmă cu șase luni, în timp ce virusul a măturat pe tot globul.

La începutul acestei luni, domnul Kim a salutat „succesul strălucitor” al țării sale în relația cu Covid-19.

Sursa: bbc.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.