Corona virus in romania ! Caz suspect de infectare cu coronavirus

luni, ianuarie 27th, 2020
Medicii români, în alertă! Virusul ucigaș a ajuns în România: Primele măsuri în cazul pasagerului de pe Otopeni

Este alertă în România.

Pasagerul suspect că ar avea virusul ucigaș coronavirus a ajuns deja pe mâna specialiștilor de la Institutul Matei Balș din Capitală. Din primele informații, acesta ar prezenta exact simptomele viruslui.
Un bărbat care a venit în România de la Tel Aviv a fost dus sâmbătă la Institutul ”Matei Balș” cu suspiciunea de a fi infectat cu coronavirusul ucigaș din China. Ministerul Sănătății a precizat ulterior că pacientul nu poate fi infectat cu noul coronavirus pentru că a fost în China în urmă cu mult timp.

Coronavirus in romania?

Raed Arafat a confirmat că cetățeanul israelian dus de la Aeroportul Otopeni la Institutul ”Matei Balș” nu este infectat cu noul coronavirus din China. ”Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare și nu mai e nicio problemă”, a declarat Raed Arafat pentru Mediafax.

Un cetățean ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni, din București, a acuzat simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus. Bărbatul a venit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni.

Pasagerul, care ar fi israelian, a spus că nu se simte prea bine și a fost preluat imediat de o ambulanță. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.