Coronavirus : 600 de noi cazuri de coronavirus într-o singură zi

sâmbătă, februarie 29th, 2020
Belarus, Lituania, Olanda, Noua Zeelandă și Nigeria sunt țările care au anunțat primele lor cazuri de îmbolnăvire. Marea Britanie are, la rândul ei, un prim cetățean decedat din cauza Covid-19. Este vorba despre un pasager de pe nava de croazieră Diamond Princess.
Image: © Getty Images

Vineri a înregistrat 594 de noi îmbolnăviri, ceea ce ridică numărul total al persoanelor testate pozitiv la 2.931. Dintre acestea, 16 au murit până acum. Este, de departe, cea mai gravă situație înregistrată într-o țară, în afară de China, relatează BBC.

Ce se întâmplă, totuși, în Coreea de Sud?

Mare parte din cazurile de infectare cu Covid-19 s-au înregistrat în orașul Daegu din sud-estul țării, epicentru al epidemiei din această țară.

Răspândirea virusului este legată de un grup religios creștin, Shincheonji, pe care mulți îl consideră o sectă.

Autoritățile cred că membrii acestui grup s-au infectat unii pe ceilalți în timpul serviciului religios și apoi au răspândit boala în toată țara, aparent fără a fi depistați.

O femeie de 61 de ani, membră a sectiei, care a fost testată pozitiv cu coronavirus săptămâna trecută, este, în orice caz, printre primele cazuri identificate și de aici a pornit ancheta epidemiologică.

Ea a refuzat inițial să meargă la spital pentru a fi testată și a frecventat, în schimb, câteva reuniuni ale bisericii până să fie depistată pozitiv. Arătat cu degetul, grupul religios denunță o vânătoare de vrăjitoare.

Coronavirus în peste 50 de țări

Sunt 85.209 cazuri confirmate de coronavirus la nivel global, dintre care 2.924 s-au soldat cu deces, marea majoritate fiind în China (79.252 de persoane infectate și 2.835 de morți).

O situație gravă se înregistrează și în Iran unde, potrivit unor surse medicale citate de BBC, numărul morților ar fi ajuns la 210 în realitate, de șase ori mai mult decât au raportat oficial autoritățile.

În Italia, țara europeană cu cele mai mari probleme, numărul persoanelor infectate a ajuns la 821, iar cel al deceselor la 21.

Departamentul de Sănătate din Australia a confirmat că 25 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, față de bilanțul oferit anterior de 22 de cazuri, scrie CNN. Dintre aceștia, 15 s-ar fi vindecat, iar restul au o stare de sănătate stabilă. Nouă cazuri de infectare cu virusul Covid-19 au fost asociate cu zborul de repatriere a pasagerilor de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, potrivit Departamentului de Sănătate al Australiei.

Belarus, Lituania, Olanda, Noua Zeelandă și Nigeria sunt țările care au anunțat primele lor cazuri de îmbolnăvire. Marea Britanie are, la rândul ei, un prim cetățean decedat din cauza Covid-19. Este vorba despre un pasager de pe nava de croazieră Diamond Princess.

În România, până acum sunt trei cazuri confirmate de coronavirus.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.