Coronavirus – 8.02.2020 – 725 Morti si peste 34945 Infectati

sâmbătă, februarie 8th, 2020
Coronavirus - 8.02.2020 - 725 Morti si peste 34945 Infectati
Image: © Profimedia

Un nou spital improvizat a fost deschis în orașul Wuhan, aflat în provincia Hubei, pentru persoanele infectate cu noul tip de coronavirus, al cărui bilanț devastator a ajuns sâmbătă la 725 de morți în China, au informat autoritățile.

Capacitatea noului spital improvizat din Wuhan, numit spitalul Leishenshan, este de 1.500 de paturi. Spitalul are în total 32 de secții și o sală pentru operații chirurgicale. Prima echipă medicală a ajuns deja la spitalul Leishenshan, urmând ca pacienții să fie primiți începând de sâmbătă, a informat postul CCTV.

Primul spital improvizat din regiune, Huoshenshan, construit în regim de urgență de la zero, în doar opt zile, a început să primească pacienți de luni.

Coronavirus

Clădirea are un sistem de ventilaţie specializat, numeroase saloane pentru izolare şi 30 de saloane de terapie intensivă, potrivit cotidianului guvernamental Yangtze Daily. Spitalul, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, a fost construit de 7.000 de muncitori în doar zece zile şi are o capacitate de 1000 de paturi. Clădirea a fost construită din materiale prefabricate.

Construcția celor două spitale s-a realizat în condiții similare cu cea a spitalului Xiaotangshan din Beijing, care a fost ridicat într-o săptămână, în 2003, pentru cazurile de îmbolnăvire cu SARS.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.