Coronavirus Austria : Informații complete despre situația actuală din Viena.

marți, mai 19th, 2020
Trenul aeroportului din și către aeroport va înceta funcționarea pe 19 martie 2020. Autobuzele aeroportului și-au ajustat programele.
Image: © GettyImages

Restricțiile inițiale impuse de guvernul federal austriac vor fi ridicate la 1 mai 2020. Distanța minimă a unui metru față de persoanele cu care nu locuiește într-o gospodărie comună trebuie să fie încă respectată în public. Obligația de a purta măști în magazine, transport public, clădiri publice și taxiuri rămâne în vigoare.

Informații importante dintr-o privire
La: 15 mai 2020
Linie telefonică de sănătate (numai în caz de suspiciune de infecție!): 1450 (24 ore)
Linia telefonică cu informații despre coronavirus: 0800 555 621 (24 ore)

 

Restricții privind viața publică la Viena

 • Intrarea în unități de cazare în scop de recreere și timp liber este interzisă până la 29 mai 2020. Excepție fac cazarea persoanelor aflate deja în cazare (pe durata convenită în avans), în scopul îngrijirii și asistenței persoanelor care au nevoie de sprijin, pentru motive profesionale sau pentru a satisface o nevoie urgentă de locuință. Pe 29 mai 2020, hotelurile se pot redeschide.
 • Informațiile noastre turistice din centrul orașului (Albertinaplatz) vor fi deschise din nou zilnic între orele 10 și 18:00 începând cu 18 mai 2020. Informațiile turistice din gara principală și de pe aeroportul din Viena vor rămâne închise deocamdată.
  Magazinele sunt deschise din nou. Obligația de a purta măști rămâne în vigoare și trebuie menținută în continuare o distanță de siguranță de un metru. Numărul de persoane permise într-un magazin în același timp depinde de dimensiunea zonei de vânzare.
 • Restaurantele, barurile și casele de cafea se pot redeschide se pot redeschide între orele 6 și 11 p.m. începând cu 15 mai 2020 în anumite condiții. Pe masă sunt permise 4 adulți plus copiii lor. Mai multe persoane la o masă sunt permise dacă locuiesc în aceeași gospodărie. Personalul de serviciu trebuie să poarte un protector pentru gură și nas, oaspeții nu trebuie să poarte un protector de gură și nas la masă. Oaspeții trebuie să stea la o masă, servirea la bar nu este permisă. Se recomandă rezervarea.
 • Transportul public la Viena NU este restricționat. Începând cu 13 aprilie 2020, măștile vor fi obligatorii în toate mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiuri și furnizori de servicii de transport.
 • Evenimentele și serviciile religioase sunt suspendate până la 15 mai 2020. După aceea, sunt permise din nou în anumite condiții (protecția gurii nasului și distanța de 1 metru).
 • Obiective turistice, muzee, teatre, case de operă și multe altele sunt în prezent închise. De la mijlocul lunii mai, multe muzee și obiective turistice se vor redeschide în anumite condiții (de exemplu, protecția gurii și nasului). Detalii despre deschiderile planificate ale muzeului
 • Parcurile din Viena, Grădinile Federale (Parcul Palatului Schönbrunn, Augarten, Burggarten, Volksgarten și Grădina Belvedere) și locurile de joacă sunt deschise. Vă rugăm să păstrați distanța prescrisă de cel puțin un metru.
 • Facilitățile de agrement și piscinele interioare se pot deschide cu restricții la 29 mai 2020.
  Începând cu 27 aprilie 2020, zonele de parcare pe termen scurt vor deveni efective din nou.
  Până la o notificare suplimentară, niciun eveniment nu va avea loc până pe 28 mai 2020. Din 29 mai 2020 sunt permise evenimente interioare și exterioare pentru până la 100 de persoane. De la 1 iulie 2020, limita superioară va fi ridicată la 250 de persoane, cinematografele urmând să fie deschise. De la 1 august 2020, evenimente cu până la 500 de persoane vor fi posibile, pentru evenimente cu până la 1.000 de persoane este necesar un concept special de prevenire.
 • Toate evenimentele majore planificate vor fi anulate până la 31 august 2020.
  Până la o notificare suplimentară, nu va avea loc niciun eveniment până la 30 iunie 2020.
 • Toate evenimentele majore planificate vor fi anulate până la 31 august 2020. Muzeele federale austriece (Albertina, Muzeul Kunsthistorisches Viena, Belvedere, MAK, Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig (mumok) , Muzeul de Istorie Naturală Viena, Muzeul Tehnologiei, Biblioteca Națională a Austriei) se va redeschide probabil la sfârșitul lunii iunie 2020. Cele mai mici muzee vor avea voie să își deschidă din nou ușile pentru vizitatori începând cu mijlocul lunii mai 2020.
 • Trenul aeroportului din și către aeroport va înceta funcționarea pe 19 martie 2020. Autobuzele aeroportului și-au ajustat programele.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.