Coronavirus. Austria și Germania pregătesc planuri pentru relaxarea izolării

vineri, aprilie 10th, 2020
Austria are un plan similar, cu redeschiderea micilor magazine începând de săptămâna viitoare, ca primă măsură pentru relaxarea progresivă în următoarele luni a restricțiilor
Image: © GettyImages

Austria și Germania și-au anunțat intenția de a relaxa măsurile de izolare extremă pe care le exersează în acest moment majoritatea statelor din UE. Germania , spre exemplu, ar vrea ca începând din 19 aprilie să renunțe treptat la interdicțiile impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, în vreme ce oficialii austrieci vorbesc despre 14 aprilie ca zi de start pentru revenirea pas cu pas, la viața normală, în așa fel încât, de pildă, pe 1 mai, saloanele de coafură să poată fi deschise în toată Austria.

Austria și Germania și-au anunțat intenția de a relaxa măsurile de izolare extremă

Proiectul elaborate de autoritățile de la Berlin ar urma să mențină sub 1% valoarea medie a numărului de oameni infectaţi de fiecare persoană purtătoare a virusului SARS-CoV-2, astfel încât viaţa publică se va putea relua gradual, potrivit Reuters. Pentru ca lucrurile să fie așa cum le-au planificat specialiștii, testările vor continua să crească și vor fi puse în practică mecanisme pentru a identifica în termen de 24 de ore de la stabilirea diagnosticului peste 80% dintre cei cu care a avut contact cu o persoană infectată.

În Germania s-au înregistrat până luni dimineaţă aproximativ 95.900 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.418 au murit.

Austria are un plan similar, cu redeschiderea micilor magazine începând de săptămâna viitoare, ca primă măsură pentru relaxarea progresivă în următoarele luni a restricțiilor.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a explicat că scopul guvernului este „o revenire la normal pe etape” și le-a cerut oamenilor să mențină „cea mai strictă disciplină”.

Dacă toate decurg conform planului, micile magazine, precum şi cele cu produse de grădinărit vor putea fi redeschise pe 14 aprilie, imediat după Paştele catolic. Vor urma apoi, a mai adăugat șeful guvernului de la Viena, toate magazinele, mall-urile şi saloanele de coafură la 1 mai, iar la mijlocul lunii viitoare ar putea fi redeschise restaurantele şi hotelurile, în timp ce marile adunări publice vor rămâne interzise până cel puţin la sfârşitul lunii iunie.

Sursa:europalibera.org


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.