Coronavirus: Banca din Singapore a fost evacuata dupa ce un angajat a picat

miercuri, februarie 12th, 2020
În ultima sa măsură pentru a încerca să oprească răspândirea, China a spus că va impune revenirea copiilor la școală. Mai multe provincii au închis școlile până la sfârșitul lunii februarie.
Image: © GettyImages

Angajati evacuati dintr-o banca din Singapore

Aproximativ 300 de angajați au fost evacuați de la cea mai mare bancă din Singapore, DBS, după ce o persoană s-a îmbolnăvit de noul coronavirus.

Toți cei 300 lucrau la același etaj, al 43-lea și au fost trimiși acasă miercuri.

Singapore a raportat anterior 47 de cazuri ale noului virus – unul dintre cele mai înalte din China.

Între timp, Marele Premiu Chinez de Formula 1, care va avea loc la Shanghai pe 19 aprilie, a fost amânat.

Coronavirus

Organul de conducere al Motorsport FIA a declarat că măsura a fost luată „pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului care călătoresc, a participanților la campionat și a fanilor”. Acesta a spus că speră să găsească o dată alternativă mai târziu în anul „în cazul în care situația se va îmbunătăți”.

Numărul total de infecții este de peste 44.000 pe China continentală, cu cazuri în mai mult de 20 de țări.

Angajatul DBS a fost testat marți, iar infecția sa a fost confirmată miercuri.

„Ca măsură de precauție, toți angajații de la etajul afectat au vacantat spațiile pentru a lucra de acasă”, a declarat firma într-un comunicat.

DBS a declarat că „în această perioadă dificilă, banca va oferi acestui angajat și familiei sale orice sprijin și îndrumare”.

Urmărirea contactului se face pentru a verifica cine a fost expus la angajatul afectat. Zonele comune ale clădirii din centrul financiar Marina Bay – cum ar fi ascensoarele și toaletele – sunt curățate și dezinfectate adânc.

Pachetele de îngrijire cu termometre, măști și sane pentru mâini au fost acordate angajaților evacuați, iar banca a declarat că există un serviciu medical de asistență.

Covid-19, așa cum se numește oficial boala, a ucis peste 1.100 de oameni în China, unde a apărut.

Miercuri, însă, țara a raportat cel mai mic număr de cazuri noi în aproape două săptămâni, cu 2.015 cazuri noi confirmate marți.

În ultima sa măsură pentru a încerca să oprească răspândirea, China a spus că va impune revenirea copiilor la școală. Mai multe provincii au închis școlile până la sfârșitul lunii februarie.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.