Coronavirus: Beijing backtracks, Paris se blochează și Spania se blochează

duminică, martie 15th, 2020
Premierul francez a anunțat închiderea cafenelelor, restaurantelor și a tuturor locurilor publice „neesențiale” vieții publice, inclusiv cinematografelor și discotecilor
Image: © Getty Images

Franţa

Premierul francez a anunțat închiderea cafenelelor, restaurantelor și a tuturor locurilor publice „neesențiale” vieții publice, inclusiv cinematografelor și discotecilor, de la miezul nopții de sâmbătă. Edouard Philippe a spus: „Trebuie să limităm absolut mișcările, întâlnirile și contactele.” Însă el a permis să rămână deschise magazinele de produse alimentare, tabacurile, băncile și transportul public.

Autoritățile franceze au avertizat, de asemenea, că medicamentele anti-inflamatorii utilizate la scară largă contra-inflamatorii pot agrava coronavirusul, deoarece numărul de cazuri din toată țara a sărit la 4.480. Au fost 91 de morți, iar Franța este una dintre mai multe țări din Europa care au intrat în blocaj.

Școlile au fost închise după lecțiile finale săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că 12,4 milioane de studenți vor rămâne acasă, unde ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, a avertizat că va fi de așteptat să urmeze programul național de curriculum online. Autoritățile au interzis întrunirile a peste 100 de persoane și au închis atracții, inclusiv Turnul Eiffel, palatul de la Versailles, Luvru și Muzeul de Orsay. În regiunea Paris, nu vor fi mase duminicale.

China

Numărul cazurilor de coronavirus importate depășește pentru prima dată noi infecții cu transmitere locală, arată datele comisiei naționale de sănătate din China. Vineri a avut 11 cazuri noi, dar șapte au fost aduse de călători din SUA, Italia și Arabia Saudită și doar patru au fost transmise în interiorul țării. Cel puțin unul dintre aceștia a fost un cetățean chinez din SUA, care s-a întors acasă în căutarea tratamentului medical după ce cererile de test au fost refuzate în Massachusetts, unde locuia.

Beijingul a oferit tratament gratuit ca parte a efortului său de a stopa răspândirea virusului. Dar, aparent, în așteptarea mai multor persoane care sosesc din străinătate cu boala, aceasta a elaborat o politică care va cere ca majoritatea să plătească pentru propria lor îngrijire.

Spania

Guvernul spaniol a declarat sâmbătă starea de urgență, punând țara în închisoare și ordonând oamenilor să părăsească locuințele numai dacă au nevoie să cumpere mâncare, medicamente sau să meargă la serviciu sau la spital.

Blocarea vine după ce școlile din toată țara au fost închise timp de o săptămână și guvernele regionale din Madrid, Murcia, Galicia, Cantabria și Asturias au dispus închiderea tuturor magazinelor neesențiale. Singurele întreprinderi autorizate să rămână deschise sunt supermarketurile, brutăriile, măcelarii, pisciculturile, alimentația, benzinăriile, farmaciile, tabacurile și chioșcurile de ziare.

Consiliul municipal al orașului Madrid a anunțat închiderea tuturor parcurilor și grădinilor publice pentru a preveni concentrările mari de oameni, în timp ce Sevilla, Granada și Córdoba au anulat sărbătorile de Săptămâna Sfântă. Președintele catalan, Quim Torra, a anunțat planurile de închidere a regiunii de nord-est și a solicitat guvernului central să acorde asistență prin autorizarea închiderii porturilor, aeroporturilor și căilor ferate.

După Italia, Spania este țara europeană cea mai afectată de coronavirus și a confirmat 6.391 de cazuri și 196 de decese.

India

Temerile cresc în ceea ce privește răspândirea virusului în a doua cea mai populată țară din lume, după ce a înregistrat cel de-al doilea deces.

India are un record impresionant în combaterea bolilor infecțioase, inclusiv înfrângerea poliomielitului, iar în 2009 reducerea pandemiei de gripă porcină. Dar are și un sistem de sănătate public întins și inegal.

Ultima victimă, o femeie de 68 de ani, a prins virusul de la fiul ei, după ce a călătorit în Italia și Elveția. Lucrează la o fabrică mare și poate a fost în contact cu până la 1.500 de persoane.

Cu 102 cazuri confirmate, guvernul de la New Delhi a invocat Legea Epidemiei, care permite autorităților să forțeze oamenii să izoleze și a introdus legi care să împiedice acapararea sanitaților de mână.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.