Coronavirus: Beijing recomanda carantină de 14 zile pentru cei reveniti in tara

duminică, februarie 16th, 2020
Beijingul a ordonat tuturor celor care se întorc în oraș să intre în carantină timp de 14 zile sau să pună în risc pedeapsa în ultima tentativă de a conține noul mortal coronavirus, relatează presa de stat.
Image: © Getty Images

Coronavirus in Beijing

Beijingul a ordonat tuturor celor care se întorc în oraș să intre în carantină timp de 14 zile sau să pună în risc pedeapsa în ultima tentativă de a conține noul mortal coronavirus, relatează presa de stat.

Locuitorilor li s-a spus „auto-carantină sau să meargă la locurile desemnate la carantină”, după ce s-au întors în capitala Chineză din vacanțe.

Măsura a venit în condițiile în care Egiptul a confirmat primul caz de coronavirus din Africa.

Peste 1.500 de persoane au murit din cauza virusului, care a avut originea în orașul Wuhan.

Anunțul de vineri al grupului de lucru pentru prevenirea virusului Beijing a fost emis în timp ce rezidenții s-au întors de la petrecerea Anului Nou Lunar în alte părți din China.

Vacanța a fost extinsă în acest an pentru a ajuta la conținerea focarului.

Peste 20 de milioane de oameni trăiesc la Beijing.

Sâmbătă, comisia națională de sănătate a Chinei a raportat 143 de decese noi, ceea ce a atras numărul de 1.523. Toate cele mai recente victime, cu excepția celor patru, s-au aflat în provincia Hubei.

Alte 2.641 de persoane au fost recent confirmate ca fiind infectate, aducând numărul total național la 66.492.

În afara Chinei continentale, au fost înregistrate peste 500 de cazuri în 24 de țări și trei decese: unul în Hong Kong, Filipine și Japonia.

O misiune organizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în China va începe activitatea de investigare a focarelor în acest weekend, concentrându-se pe modul în care virusul – denumit oficial Covid-19 – se răspândește și severitatea acestuia, a spus directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Misiunea, inclusiv experții internaționali, vor analiza, de asemenea, cum și când peste 1.700 de lucrători din domeniul sănătății au contractat virusul.

Echipa este formată din 12 membri internaționali și cei 12 colegi chinezi ai acestora.

„O atenție deosebită va fi acordată înțelegerii transmiterii virusului, gravității bolii și impactului măsurilor de răspuns în curs”, a spus dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului OMS pentru situații de urgență pentru sănătate.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.