Coronavirus: Care sunt șansele de a muri?

sâmbătă, februarie 29th, 2020
Decesele au fost de cel puțin cinci ori mai frecvente în rândul persoanelor cu diabet, hipertensiune arterială sau cu probleme cardiace sau respiratorii.
Image: © Getty Images

În prezent, cercetătorii consideră că între cinci și 40 de cazuri de coronavirus din 1.000 vor duce la deces, cu cea mai bună presupunere de nouă la 1.000 sau aproximativ 1%.

Dar depinde de o serie de factori: vârsta, sexul și sănătatea generală și sistemul de sănătate în care vă aflați.

Cât de greu este să calculezi rata de deces?

Este la nivel de doctorat. Chiar și numărarea cazurilor este dificilă.
Cele mai multe cazuri de viruși vor fi numărate, deoarece oamenii tind să nu viziteze medicul cu simptome ușoare.

Diferitele rate de deces pe care le vedem raportate în întreaga lume este puțin probabil să se datoreze diferitelor versiuni ale virusului.

Coronavirus

Conform cercetărilor efectuate de Imperial College, se datorează faptului că diferite țări sunt mai bune sau mai rele pentru a detecta cazurile mai blânde, mai greu de numărat.

Prin urmare, cazurile de sub-raportare facilitează supraestimarea ratei decesului. Dar puteți greși și în cealaltă direcție.

Este nevoie de timp până când o infecție are ca rezultat recuperarea sau moartea.

Dacă includeți toate cazurile care nu au avut încă șansa de a-și parcurge cursul, veți subestima rata decesului, deoarece lipsiți de cazurile care se vor termina ulterior.

Oamenii de știință combină dovezi individuale despre fiecare dintre aceste întrebări pentru a construi o imagine a ratei decesului din cauza coronavirus-ului.

De exemplu, ei estimează proporția cazurilor cu simptome ușoare din grupuri mici, definite de persoane, care sunt monitorizate foarte strâns, ca și persoanele aflate în zboruri repatriate.

Dar răspunsurile ușor diferite față de aceste dovezi se vor adăuga la mari schimbări în imaginea de ansamblu.

Dacă utilizați doar date din Hubei, unde rata decesului din cauza coronavirus a fost mult mai mare decât în ​​alte părți din China, atunci rata totală a decesului va părea mult mai gravă.

Așadar, oamenii de știință oferă o gamă cât și cea mai bună estimare curentă.

Dar chiar și asta nu spune toată povestea, deoarece nu există o rată de deces unică.

Care este riscul pentru oameni ca mine?

Unele tipuri de persoane mor mai mult dacă contractează coronavirus: persoanele în vârstă, cei răi și, poate, bărbații.
În prima mare analiză a mai mult de 44.000 de cazuri din China, rata decesului a fost de zece ori mai mare la vârstnicii, comparativ cu vârsta mijlocie.

Ratele de deces au fost cele mai mici pentru cei sub 30 de ani – au fost opt ​​decese în 4.500 de cazuri.

Și decesele au fost de cel puțin cinci ori mai frecvente în rândul persoanelor cu diabet, hipertensiune arterială sau cu probleme cardiace sau respiratorii.

A fost chiar un număr ușor mai mare de decese în rândul bărbaților, comparativ cu femeile.

Toți acești factori interacționează între ei și nu avem încă o imagine completă a riscului pentru fiecare tip de persoană din fiecare locație.

 


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.