Coronavirus: Ce țări au confirmat cazuri noi?

sâmbătă, februarie 1st, 2020
Zeci de cazuri au fost de asemenea confirmate în mai multe țări din regiunea Asia-Pacific, precum și în state din Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu.

În fiecare zi sunt raportate noi cazuri de infecție cu o tulpină nouă de coronavirus, apărută în orașul chinez Wuhan.

În China, cel puțin 259 de persoane au murit și 11.791 de persoane au fost infectate în toată țara, potrivit guvernului sâmbătă.

Zeci de cazuri au fost de asemenea confirmate în mai multe țări din regiunea Asia-Pacific, precum și în state din Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu.

Iată țările care au confirmat până acum cazurile noului coronavirus:

Australia – 9
Australia a confirmat nouă cazuri de virus. Printre cele mai recente a fost o femeie în vârstă de 21 de ani, care a fost la ultimul zbor din Wuhan spre Sydney înainte ca China să impună interdicția de călătorie.
Celelalte infecții au fost depistate la un bărbat care a ajuns în Melbourne din China și la trei bărbați din Sydney, care au ajuns recent din China și au testat pozitiv pentru boală. Au fost tratați în unități de izolare din spitale locale.

„Toți călătorii din provincia Hubei sau persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat li se recomandă să se auto-izoleze timp de 14 zile în casele lor”, a spus vineri premierul australian Scott Morrison.

Cambodgia – 1
Cambodgia a confirmat primul caz de coronavirus din țară pe 27 ianuarie.

Ministrul Sănătății, Mam Bunheng, a declarat că pacientul era un cetățean chinez de 60 de ani în orașul de coastă Sihanoukville.

Canada – 3
Un bărbat care a sosit la Toronto împreună cu soția sa pe 22 ianuarie după ce a vizitat Wuhan a fost confirmat că are coronavirus. Cuplul purta măști în zborul lor din Guangzhou și și-a luat propriul transport acasă de la aeroport. Sotia sa a fost pozitiva si pentru virus.

Un caz a fost confirmat și în Columbia Britanică.

Între timp, 19 cazuri suspectate sunt cercetate de către oficialii de sănătate din Toronto.

China – 11.791
De la 1 februarie, 11.791 de persoane au fost confirmate infectate în China continentală, majoritatea în Wuhan și în jurul ei.

Cel puțin 259 de persoane au murit, aproape toate în provincia Hubei, dar oficialii au confirmat cel puțin opt decese în altă parte, inclusiv una din Beijing și una din Shanghai.

Orașul Macau, un centru de jocuri de noroc extrem de popular în rândul turiștilor continentali, a confirmat șapte cazuri.

În Hong Kong, se știe că 12 persoane au fost infectate, fiind raportate sute de cazuri suspecte.

Franța – 6
Există șase confirmări ale coronavirusului din Franța, prima țară europeană afectată, cel mai recent fiind un medic care a contractat virusul după tratarea pacienților.

Ministrul sănătății din Franța a spus că este probabil să existe mai multe cazuri și că autoritățile examinează toate persoanele cu care pacienții au luat contact de când au ajuns în Franța.

Finlanda – 1
Un turist chinez care a fost internat la spital pentru teste a fost confirmat că a fost infectat cu coronavirus.

Se spune că pacienta este o femeie de 32 de ani din Wuhan.

Germania – 7
Germania are șapte cazuri confirmate, inclusiv prima transmitere de la om la solul european – un bărbat de 33 de ani care participă la o sesiune de pregătire găzduită de un coleg chinez în vizită.

Toți cei șapte pacienți, inclusiv un copil, sunt izolați într-un spital din Munchen.

India – 1
India a raportat primul său caz de coronavirus la 30 ianuarie în sudul statului Kerala, a declarat guvernul într-un comunicat.

Pacientul – student la Universitatea Wuhan – a testat pozitiv virusul și este stabil și izolat la un spital, a adăugat declarația.

Italia – 2
Medicii au confirmat că doi turiști chinezi au fost pozitivi pentru coronavirusul din Italia.

Se pare că turiștii, soțul și soția, erau ținuți izolat în Institutul de Boli Infecțioase Spallanzani din Roma.

Poliția a sigilat din camera în care stăteau la un hotel din centrul capitalei, iar alți turiști chinezi care au ajuns în Italia ca parte a aceluiași grup turistic au fost testați pentru virus, au spus presa italiană.

Japonia – 16
La 31 ianuarie, Japonia are cel puțin 16 cazuri de coronavirus, inclusiv două cazuri de transmisie de la om la om.

Șoferul și ghidul turistic al unui autobuz care transporta vizitatori din Wuhan au fost ambele infectate, în ciuda faptului că nu au vizitat recent China.

Malaezia – 8
Malaezia a confirmat al optulea caz de infecție cu coronavirus la 30 ianuarie. Toate cele opt cazuri implică resortisanți chinezi.

Nepal – 1
Nepalul a spus că un bărbat în vârstă de 32 de ani, sosit din Wuhan, a fost pozitiv pentru boala mortală.

Pacientul, care a fost inițial în carantină, a fost recuperat și a fost externat. Guvernul a declarat că supravegherea a fost sporită la aeroport „și sunt monitorizați pacienții suspecti care intră în Nepal”.

Filipine – 1
Oficialii din domeniul sănătății din Filipine au confirmat primul caz al noului coronavirus la 30 ianuarie.

O femeie chineză în vârstă de 38 de ani, sosită în țară de la Wuhan pe 21 ianuarie, a fost pozitivă pentru noul coronavirus, a declarat secretarul de sănătate, Francisco Duque, într-o conferință de presă.

Duque a spus că pacientul, internat într-un spital guvernamental, este în prezent asimptomatic.

Rusia – 2
Rusia a raportat primele două cazuri de coronavirus la 31 ianuarie.

Vicepremierul Tatiana Golikova a declarat că bolnavii infectați erau resortisanți chinezi care acum erau izolați.

Golikova a spus că pacienții se află în regiunea Zabaikalsky, care se învecinează cu China, și în regiunea Tyumen, care se învecinează cu Kazahstan.

Singapore – 16
Singapore are 16 cazuri. Cel puțin cinci dintre ei au implicat persoane care au ajuns în orașul-stat din Wuhan pentru vacanțele de Anul Nou Lunar.

Coreea de Sud – 11
Coreea de Sud a confirmat 11 cazuri de virus.

Printre patru noi cazuri confirmate la 31 ianuarie, una dintre femeile sud-coreene, în vârstă de 62 de ani, care a vizitat Wuhan, în timp ce celelalte trei se presupune că sunt clasificate ca cazuri de transmitere de la persoană la persoană, întrucât nu au vizitat recent China, A spus că centrele coreene pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC).

Spania – 1
Centrul Național pentru Microbiologie din Spania a confirmat primul caz de coronavirus din țară, după ce un bărbat a fost diagnosticat cu virusul pe insula îndepărtată La Gomera din Canare, a declarat Ministerul Sănătății.

Pacientul face parte dintr-un grup de cinci persoane luate în observație pe insulă și izolate după ce s-a constatat că au intrat în contact cu un bărbat german diagnosticat cu virusul.

Sri Lanka – 1
Sri Lanka a confirmat primul său caz de coronavirus la 27 ianuarie.

Pacientul a fost identificat ca o femeie chineză, în vârstă de 43 de ani, din provincia Hubei, care a ajuns în Sri Lanka ca turist. A fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase.

Suedia – 1
Agenția de Sănătate Publică din Suedia a declarat vineri, 31 ianuarie, că o femeie a fost pozitivă pentru coronavirus și a fost ținută izolată la un spital din sudul Suediei.

Femeia a vizitat zona Wuhan din China și a avut simptome de tuse după ce a ajuns în Suedia. A contactat un spital din sudul Suediei, unde este tratată. Nu este grav bolnavă, a spus agenția.

Taiwan – 10
Taiwanul a descoperit până acum 10 cazuri. Printre cele mai recente cazuri, o femeie din Taiwan a lucrat la Wuhan înainte de a se întoarce acasă pe 20 ianuarie Autoritățile insulei au sfătuit de atunci să călătorească în Wuhan și provincia Hubei, iar pe 24 ianuarie au spus că orice sosire din Wuhan va fi respinsă de imigrare.

Toate sosirile din restul Chinei – inclusiv Hong Kong și Macau – trebuie să completeze formularele de declarație de sănătate la sosire.

De asemenea, teritoriul a interzis exportul de măști pentru o lună pentru a asigura aprovizionarea internă.

Thailanda – 19
Thailanda a depistat până acum 19 cazuri, inclusiv prima sa transmisie de la om la țară.

Pacientul este un taximetrist thailandez, a declarat Tanarak Pipat, director general adjunct al Departamentului Controlului Bolilor.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.