Coronavirus: China anunță scăderea de noi cazuri pentru a treia zi consecutivă

duminică, februarie 16th, 2020
Zeci de milioane de chinezi se confruntă încă cu restricții grele în viața lor de zi cu zi, ca parte a eforturilor guvernului de a opri răspândirea bolii, care provoacă o boală numită Covid-19.
Image: © Getty Images

China a anunțat o scădere a noilor cazuri din focarul de coronavirus pentru a treia zi consecutivă.

Duminică, autoritățile au raportat 2.009 de cazuri noi și încă 142 de decese la nivel național.

Cazurile noi au crescut la începutul săptămânii după o schimbare a modului în care au fost numărate, dar au scăzut de atunci.

În total, peste 68.000 de persoane au fost infectate în China, numărul morților fiind de 1.665.

În afara Chinei, au fost înregistrate peste 500 de cazuri în aproape 30 de țări. Patru persoane au murit – în Franța, Hong Kong, Filipine și Japonia.

Măsurile luate de China pentru a stopa răspândirea coronavirusului au început să aibă un impact, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate.

În alte evoluții:

  • Numărul de persoane care au dat rezultate pozitive pe vasul de croazieră Diamond Princess, care se ține în carantină în Japonia, a crescut la 355. SUA și Canada trimit avioane pentru a-și evacua cetățenii
  • Un turist chinez a murit în Franța – prima fatalitate în afara Asiei
  • O femeie americană în vârstă de 83 de ani s-a dovedit pozitivă după ce a debarcat pe o altă navă de croazieră care a fost refugiată de mai multe țări înainte de a avea voie să se orienteze în Cambodgia
  • În Marea Britanie, toate cele nouă persoane care au fost tratate au fost externate din spital
  • Sâmbătă, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lăudat răspunsul Beijingului la focar.

„China a cumpărat ora lumii. Nu știm cât timp”, a spus el. „Suntem încurajați că, în afara Chinei, nu am văzut încă o transmisie comunitară răspândită.

 

Cum face China să facă față?

Zeci de milioane de chinezi se confruntă încă cu restricții grele în viața lor de zi cu zi, ca parte a eforturilor guvernului de a opri răspândirea bolii, care provoacă o boală numită Covid-19.
O mare parte a răspunsului s-a concentrat asupra provinciei puternic lovite Hubei și a capitalei sale Wuhan, unde a început focarul. Orașul este totul, dar sigilat de restul țării.

Ministrul de externe, Wang Yi, a declarat că, odată cu scăderea infecțiilor în Hubei, a existat și o creștere rapidă a numărului de persoane care s-au recuperat.

Ca parte a măsurilor de conținere a coronavirusului, Beijingul a ordonat tuturor celor care se întorc în oraș să intre în carantină timp de 14 zile sau să riscă pedepse.

De asemenea, banca centrală a Chinei va dezinfecta și va stoca bancnotele folosite înainte de a le recircula, pentru a opri răspândirea virusului.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.