Coronavirus. Chinezii ar fi găsit medicamentul ce poate vindeca boala

duminică, februarie 9th, 2020

Momentan, nu există un tratament specific împotriva noului tip de coronavirus care face ravagii în China. Totuși, medicii chinezi spun că un medicament anume are șanse mari de reușită.  China a început să testeze pe oameni un medicament care i-ar putea vindeca pe cei infectați cu coronavirus.

Experții chinezi își pun speranțele în acest medicament, care a avut rezultate foarte bune în studiile din laborator, pe șoareci și maimuțe.

Coronavirus Tratament

Remdesivir are cea mai puternică activitate antivirală, dar încă nu avem studii clinice. Avem mari așteptări de la acest medicament, dar mai trebuie să-i testăm efectul curativ și siguranța în mod științific. Am decis să facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb și controlat placebo, recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății”, a anunțat cercetătorul Zhao Jianping, membru al comisiei pentru tratamente medicale din provincia Hubei și șeful Departamentului pentru boli pulmonare și îngrijire intensivă din Spitalul Tongji.

Un vaccin e încă departe

Între timp, și în afara Chinei se lucrează intens la conceperea unui vaccin. Este un proces îndelungat, iar cercetătorii cred că acesta va fi disponibil după ce va trece epidemia.

Noi am putea reuși să facem vaccinul disponibil la nivel global cel mai devreme la începutul anului viitor. Procesul este mai rapid ca niciodată. Nu știm acum în ce mod va evolua epidemia. Dacă va trece, nu vom mai avea nevoie de vaccin”, a spus un cercetător de la Imperial College.

În unele laboratoare, vaccinul împortiva coronavirusului a ajuns în faza testării pe animale.

Persoane contaminate într-o stațiune de schi din Franța

Între timp, pneumonia virală din China a făcut 813 de morți în întreaga lume și s-au înregistrat și primele decese ale unor cetățeni străini: un american și un japonez. Alte aproape 37 de mii de persoane sunt infectate.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.