Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a declarat că numărul de cazuri în afara Chinei a crescut de 13 ori în ultimele două săptămâni.

Focarul de coronavirus a fost etichetat ca o pandemie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a declarat că numărul de cazuri în afara Chinei a crescut de 13 ori în ultimele două săptămâni.

El a spus că este „profund îngrijorat” de „nivelurile alarmante de inacțiune” asupra virusului.

O pandemie este o boală care se răspândește în mai multe țări din întreaga lume în același timp.

Cu toate acestea, dr. Tedros a spus că numirea focarului ca pandemie nu a însemnat că OMS își schimbă sfaturile cu privire la ceea ce ar trebui să facă țările.

Citiți cele mai recente despre coronavirus aici
El a cerut guvernelor să schimbe cursul focarului, luând „măsuri urgente și agresive”.

„Mai multe țări au demonstrat că acest virus poate fi suprimat și controlat”, a spus el.

„Provocarea pentru multe țări care se confruntă acum cu grupuri mari sau cu transmiterea comunității nu este dacă pot face același lucru, ci vor face asta”.

Ce se mai întâmplă?

În vestul SUA, statul Washington interzice unele adunări mari în anumite zone și le-a spus tuturor districtelor școlare să se pregătească pentru posibile închideri în zilele următoare. Guvernatorul Regelui Seattle a declarat că se aștepta la un focar grav de coronavirus în câteva săptămâni.

În estul SUA, guvernatorul New York a anunțat că trupele vor fi trimise în New Rochelle, în încercarea de a conține un focar de virus, deoarece numărul total de cazuri din SUA a trecut miercuri.

O zonă de izolare a unei mile (1,6 km) era în vigoare în jurul orașului la nord de Manhattan. Unii indivizi au fost carantinați.

O serie de țări au impus restricții de călătorie. India a suspendat cele mai multe vize pentru străini până la 15 aprilie. Guatemala interzice accesul cetățenilor europeni de joi.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.