Coronavirus: Coreea de Sud declară cea mai mare alertă, deoarece infecțiile cresc

duminică, februarie 23rd, 2020
Președintele Moon Jae-in a declarat că țara se confruntă cu „un moment de cotitură grav”, iar următoarele zile vor fi cruciale în lupta pentru a conține focarul.
Image: © Getty Images

Coreea de Sud și-a ridicat alertele de coronavirus la „cel mai înalt nivel”, deoarece numărul cazurilor confirmate continuă să crească.

Președintele Moon Jae-in a declarat că țara se confruntă cu „un moment de cotitură grav”, iar următoarele zile vor fi cruciale în lupta pentru a conține focarul.

Coronavirus

Cinci persoane au murit în urma virusului din Coreea de Sud și peste 600 au fost infectate.

Între timp, Italia și Iran au anunțat măsuri pentru a încerca să conțină focare îngrijorătoare ale virusului.

În Italia, restricțiile de carantină stricte sunt în vigoare în două regiuni nordice „hotspot”, aproape de Milano și Veneția.

Oamenii nu pot intra sau părăsi mai multe orașe din Veneto și Lombardy pentru următoarele două săptămâni fără permisiunea specială. Chiar și în afara zonei, multe întreprinderi și școli au suspendat activitățile, iar evenimentele sportive au fost anulate, inclusiv câteva meciuri de fotbal de top.

Italia a înregistrat două decese, iar numărul cazurilor confirmate a crescut la peste 100 – 89 dintre ele în Lombardia.

„Contagiozitatea acestui virus este foarte puternică și destul de virulentă”, a spus șeful sănătății din Lombardia, Giulio Gallera.

 

Izbucnirea Iranului de coronavirus s-a agravat semnificativ, cu cinci decese începând de miercuri. Guvernul a recunoscut 29 de cazuri confirmate, deși oficialii au avertizat că virusul s-ar fi putut răspândi în „toate orașele”.

Școli, universități și centre culturale din 14 provincii iraniene au fost închise de duminică.

Noua tulpină de coronavirus, care a luat naștere anul trecut în provincia Hubei din China, provoacă o boală respiratorie numită Covid-19.

Ce se întâmplă în Coreea de Sud?

Duminică, oficialii din domeniul sănătății au dezvăluit un nou salt în numărul de cazuri de coronavirus cu un grup de infecții legate de un spital și de un grup religios din apropierea sud-estului orașului Daegu.
Coreea de Sud a înregistrat cel mai mare număr de cazuri confirmate după China, unde au fost peste 76.000 de infecții. Un focar pe vasul de croazieră Diamond Princess din Japonia a cunoscut, de asemenea, peste 600 de cazuri.

„Incidentul din Covid-19 se confruntă cu un moment de cotitură grav”, a spus președintele Moon în urma unei întâlniri cu miniștrii și experții.

„Următoarele zile vor fi cruciale. Guvernul va ridica nivelul de alertă la cel mai înalt nivel de„ mormânt „, în conformitate cu recomandările experților și va consolida drastic sistemul nostru de răspuns.”


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.