Coronavirus: Coreea de Sud înregistrează cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus

sâmbătă, februarie 29th, 2020
Coreea de Sud a înregistrat cea mai mare creștere a infecțiilor cu coronavirus într-o singură zi, cu 594 de cazuri noi confirmate vineri.
Image: © AFP

Coreea de Sud a înregistrat cea mai mare creștere a infecțiilor cu coronavirus într-o singură zi, cu 594 de cazuri noi confirmate vineri.

Acest lucru aduce numărul de infecții în Coreea de Sud la 2.931. Șaptesprezece persoane au murit până acum în țară.

Coreea de Sud are cel mai mare număr de cazuri confirmate în afara Chinei, unde a început focarul.

Armata a fost mobilizată în regiunea cea mai lovită. Soldații dezinfectează părți mari ale orașului.

În mod separat, au existat îngrijorări pentru o serie de cazuri noi de origine necunoscută în statele americane din California și Oregon.

Ce se întâmplă în Coreea de Sud?

Majoritatea noilor cazuri de boală respiratorie Covid-19 au fost în Daegu, orașul de sud-est, care a fost în centrul focarului țării.

Răspândirea virusului în Coreea de Sud a fost legată de gruparea creștină Shincheonji Church. Autoritățile cred că membrii s-au infectat unul pe altul în timpul serviciilor din Daegu și apoi au fost distruși în toată țara, aparent nedetectați.

Coronavirus in Coreea de Sud

Oficialii din domeniul sănătății din Coreea de Sud consideră că un membru al sectei în vârstă de 61 de ani, care săptămâna trecută a testat pozitiv virusul, a fost printre primii infectați și este acum în centrul anchetei lor.

Femeia pacientă a refuzat inițial să fie transferată la un spital pentru a fi testată și se știe că a participat la mai multe adunări bisericești înainte de a fi pozitivă.

Orice adunare mare într-un spațiu restrâns la care ar fi participat – cum ar fi o slujbă a bisericii – este probabil să fi dus la infecții suplimentare, spun oficialii de sănătate.

Biserica spune că este vizată pe nedrept pentru critici și s-a plâns de o vânătoare de vrăjitoare.

Între timp, în Coreea de Nord vecină, liderul Kim Jong-un a avertizat asupra „consecințelor grave” în cazul în care oficialii săi nu reușesc să împiedice un focar în țară.

De ce sunt noile cazuri de îngrijorare din SUA?

Autoritățile din SUA au de-a face cu trei pacienți care au contractat virusul, în ciuda faptului că nu au călătorit într-o zonă afectată sau au avut contact cu un caz cunoscut.
Vineri, două dintre infecții au fost raportate în California și una în Oregon. Un număr de 59 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în SUA, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

California și Oregon nu sunt primele zone care au raportat cazuri de coronavirus de origine neclară. La începutul acestei săptămâni, un pacient care nu avea nicio legătură cunoscută cu o regiune afectată a murit în Franța.

Vineri, s-a spus că un pacient diagnosticat cu virus în Anglia a fost primul care l-a prins în Marea Britanie.

În mod separat, guvernul american a întârziat și un summit special al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (Asean), care urma să aibă loc în martie la Las Vegas.

Ultimele evoluții au apărut pe măsură ce OMS vineri a ridicat riscul global de focar la cel mai înalt nivel.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.