Coronavirus: Coreea de Sud măsuri de „urgență” pe măsură ce infecțiile cresc

vineri, februarie 21st, 2020
Coreea de Sud a intensificat măsuri pentru a conține răspândirea mortalului nou coronavirus, deoarece infecțiile confirmate au crescut brusc pentru a doua zi.
Image: © GettyImages

Coreea de Sud a intensificat măsuri pentru a conține răspândirea mortalului nou coronavirus, deoarece infecțiile confirmate au crescut brusc pentru a doua zi.

Coronavirus in Coreea de Sud

Premierul Chung Sye-kyun a declarat că este acum o situație de urgență, deoarece 100 de cazuri noi și al doilea deces al țării au fost confirmate.

Orașele din sudul Daegu și Cheongdo au fost declarate „zone de îngrijire specială”. Străzile Daegu sunt acum în mare parte abandonate.

Toate bazele militare sunt blocate după ce trei soldați au fost pozitivi.

Aproximativ 9.000 de membri ai unui grup religios li s-a spus să se auto-carantineze, după ce secta a fost identificată ca o pată fierbinte pentru coronavirus.

Autoritățile bănuiesc că focarul actual din Coreea de Sud are originea în Cheongdo, subliniind că un număr mare de adepți de sectă au participat la o înmormântare a fratelui fondatorului din 31 ianuarie până la 2 februarie.

Vineri, a murit o a doua persoană care a contractat coronavirusul. Erau un pacient la același spital mental din Cheongdo ca prima victimă a țării.

Alți 15 pacienți s-au testat pozitiv.

Joi, au fost raportate 53 de cazuri noi. Coreea de Sud are acum un total de 204 cazuri, ceea ce îl face cel mai mare grup din afara Chinei continentale, iar nava de croazieră a fost atinsă de Japonia.

Virus Wuhan

Noul virus, care a luat naștere anul trecut în provincia Hubei din China, provoacă o boală respiratorie numită Covid-19.

Reacționând la situația care se deteriorează rapid, guvernul a promis măsuri rapide pentru a preveni răspândirea în continuare a virusului.

„Este urgent să găsim oameni care au contactat persoane infectate și să vindece pacienții”, a spus premierul Chung, potrivit agenției de știri Yonhap.

El a spus că guvernul pregătește resurse precum paturile medicale, echipamentele medicale și lucrătorii medicali și a avertizat că virusul se răspândește local.

„Guvernul s-a concentrat până acum pe reducerea infecțiilor care provin din afara țării. De acum, guvernul va acorda prioritate în continuare prevenirii răspândirii la nivel local.”


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.